Перейти до публікації

Стипендії для українських студентів у Німеччині в 2023-2024 навчальному році


Alona

Рекомендовані повідомлення

Програма Erasmus Plus – це ініціатива Європейського союзу, що має на меті створення та підтримку міжнародної співпраці у галузі професійного навчання та освіти молоді. Загальний стипендіальний фонд становить 20 млрд євро і поширюється на студентів та викладачів.

Долучитися до програми можуть всі бажаючі, однак перевагу матимуть ті, хто навчається на магістратурі або аспірантурі. Розмір стипендії залежить від наукового ступеня, освітньої програми, а також країни навчання.

При цьому учасник Erasmus Plus отримує стипендію протягом декількох семестрів у розмірі 500-2000 євро. Терміни навчання можуть бути подовжені відповідно до індивідуальної ситуації. Виділені кошти мають покривати ваше навчання, переліт до Німеччини, проживання та харчування.

 

Стипендіальна програма в Німеччині «Міст в німецький університет»

Міст в німецький університет – це стипендіальна програма від інституту ім. Гете, спрямована на підготовку до навчання в університеті. Завдяки цій програмі українські абітурієнти можуть вступити до німецького закладу вищої освіти одразу після навчання в школі. Також долучитися можуть учні загальноосвітніх шкіл після 9-го класу. Однак для участі потрібно мати гарні досягнення з технічних та природничих дисциплін.

Ця стипендіальна програма дозволяє отримати мовну підготовку, познайомитися з життям німецьких студентів, а також специфікою навчання. Для участі потрібно мати:

- рівень володіння німецькою не менше А2;

- високий рівень мотивації;

- підтвердження участі в освітніх олімпіадах та конкурсах.

 

Подати заявку можна щороку до кінця січня. Перші курси починаються вже влітку. При успішному проходженні курсу підготовки, ви отримаєте консультацію щодо вступу до вищого навчального закладу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...