Перейти до публікації

Пенсія за виховання дітей у Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Вирощувати дітей – це важка праця. У Німеччині за цю працю навіть пенсійні внески нараховують . Принаймні за перші три роки.

Один із батьків дитини отримує від держави внески до державного пенсійного фонду, ніби він працював і отримував середню зарплату. За 2023 року внески сплачуються з розрахунку, начебто батько отримує 43142€ на рік.

Внески за виховання дитини оформляються заднім числом у час до виходу пенсію. Але якщо до пенсії не подати антраг, то денюшки тю-тю. Так що краще зайнятися цим раніше. На старості років піди згадай, що і коли, і скільки. А якщо склероз…

Тому якщо сину вже виповнилося 3 роки, можна заповнити нього анкету V0800 і відправити в пенсійний фонд.

Коли-небудь фонд надішле листа зі списком необхідних документів , анкетами та вимогою терміново все заповнити протягом двох тижнів, одного дня, трьох годин і сімнадцяти хвилин, а то все… Дата відправки листа буде тижнів три тому, тому термін уже закінчиться. Але це не важливо. Самі опрацьовуватимуть запит роками.

Внески сплачуються лише за дітей, які проживали у Німеччині віком від 0 до 36 місяців . Іноземцям треба довести факт проживання в Німеччині та батька, і дитини.

Спочатку внески лише нараховуються. Лише коли наймолодшій дитині виповниться 10 років і при цьому батько, на якого оформляються внески, буде старше 35, гроші надійдуть на рахунок пенсійного фонду і можна буде помітити їхній вплив на попередній розрахунок пенсії.

У середньому протягом останніх 10 років збільшення пенсії становить 37,60€ на місяць протягом року виховання. Виховавши одну дитину в Німеччині, можна розраховувати на збільшення 112€.

Звідси два висновки:

- заробляти пенсію народженням дітей — не те щоб погана стратегія, але якось дуже багато треба народжувати…

- якщо ніде не працювати, то щоби пенсія взагалі була, треба виховати хоча б двох.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...