Перейти до публікації

Дозвіл на роботу в Німеччині для українців


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Українці, які отримали дозвіл на проживання відповідно до параграфу 24 Закону про проживання в Німеччині, автоматично мають право на працевлаштування.

Однак просто піти на роботу не вдасться, перед цим потрібно оформити відповідну довідку.

У документі, що підтверджує легальне перебування в країні, має з’явитися запис «Працевлаштування дозволено». Це і буде підтвердженням того, що ви маєте повне право на пошук місця навчання чи роботи в Німеччині.

Також ви маєте право на роботу у форматі фрілансу або на відкриття свого підприємства. При цьому потрібно враховувати, що різні галузі бізнесу мають свої вимоги до створення та ведення власної справи.

 

Чи потрібно для оформлення дозволу на роботу підтвердження професійної кваліфікації?

Якщо ви працювали у сфері нерегульованих професій (nicht reglementierte Berufe) і хочете продовжувати в Німеччині, підтверджувати попередню кваліфікацію немає необхідності. Сюди належить професія продавця, працівника на складі, прибиральника тощо.

Якщо ж ви вже маєте український диплом з конкретною кваліфікацією і хочете продовжувати працювати в цій сфері, вам потрібно визнати та підтвердити освіту на території Німеччини.

 

Однак це стосується лише регульованих професій (reglementierte Berufe), до яких належать всі медичні спеціальності, архітектор, юрист, вчитель тощо.

 

Визнання кваліфікації дозволяє знайти перспективну роботу, отримувати гарну зарплату та просуватися кар'єрними сходами. Допомогу з визнанням професійної кваліфікації можна отримати в центрі зайнятості (Jobcenter), який є відповідальним за вас. Там можна отримати безкоштовну консультацію та адресу відповідних органів.

 

Детально читайте тут.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...