Перейти до публікації

​​Нідерланди не екстрадуватимуть військовозобов'язаних чоловіків


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Щотижня до Нідерландів досі тікають сотні українців. Третина з них – чоловіки призовного віку. Про це свідчать дані Міністерства юстиції та безпеки.

Чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати Україну. Вони мають бути доступні для армії. Хіба що вони мають звільнення від військової служби.

Але не всі чоловіки, які живуть тут, у Нідерландах, мають відповідні підстави для звільнення від служби.

Екстрадиція неможлива:

Ухилення від військової служби в Україні є незаконним. Деякі українські політики вважають, що чоловіків, які уникають фронту та тікають за кордон, потрібно екстрадувати в Україну. Але цього не станеться. Запити про екстрадицію безперспективні, оскільки суперечать міжнародним договорам щодо біженців.

Європейський парламент неодноразово заявляв, що ніхто не буде екстрадований, якщо люди залишаться на їхній території на законних підставах.

«Давайте не мати ілюзій», — каже у радник президента Зеленського Михайло Подоляк. За його словами, повернути цих людей – неможливе завдання. «Якщо ми хочемо довести, що вони виїхали з України нелегально, ми маємо розслідувати кожну окрему людину та розпочати судові процеси. Це довгий процес».

Міністерство юстиції та безпеки Нідерландів у відповідь заявило, що кожен, хто має право на проживання в Україні, може виїхати до Нідерландів, незалежно від того, чи це військовозобов’язані чоловіки, жінки чи діти (інші правила застосовуються лише для особливих випадків, наприклад громадян третіх країн).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...