Перейти до публікації

Як проходить шкільний рік в Чехії? Як відбувається оцінювання?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Шкільний рік триває 10 місяців. Починається він 1-го вересня, закінчується 30- го червня і ділиться на 2 півріччя. В кінці кожного півріччя, 31. 0 1. та 30. 0 6., діти отримують лист успішності (vysvědčení).

У більшості шкіл заняття починаються о 8 годині. Учні молодших класів щодня вчаться по 4-5 навчальних годин, більш дорослі учні в деякі дні відвідують і післяобідні заняття. На початку навчального року кожен клас отримує розклад занять (rozvrh hodin), в якому вказується, які уроки відбудуться в конкретний день тижня. Таким чином Ви зможете контролювати домашню підготовку дитини до навчальних занять.

Після кожної навчальної години (45 хвилин) передбачена перерва (přestávka). Велика перерва (9:45 -10: 00) відводиться на полуденок, коротші зміни тривають 5 - 10 хвилин. Після дообідніх занять - обід.

Протягом року мають місце канікули (prázdniny), державні свята та інші не навчальні дні. У ці дні діти не відвідують школу, батьки повинні забезпечити нагляд за дитиною або самостійно організувати для них програму.

Оцінювання (Klasifikace) в чеській школі проходить протягом всього навчального року, найчастіше за допомогою оцінок 1-5 (1 - найвища оцінка, 5 - найнижча).

Якщо в кінці навчального року в листі успішності дитини присутня оцінка "5" з якогось предмета, то він повинен здати по цьому предмету іспит для виправлення оцінки. Якщо іспит не складено, то дитина залишається в тому ж класі на другий рік.

Учні зобов'язані дотримуватися правил відвідування школи (školní řád). Якщо дитина неодноразово серйозним чином порушує правила, то вона отримує догану від класного керівника, від директора школи або низьку оцінку за поведінку в листі успішності..

Джерело

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...