Перейти до публікації

Про додаткове медичне страхування у Франції


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Ваша нова страховка на 70% не нова. Це базове покриття витрат державою. І це 70% не від всієї вартості наданих послуг а від затвердженого державою тарифу. Все що вище покриває додаткова страховка.

Раніше у вас додаткова страховка була для тих в кого немає доходу, називалася CSS і не потребувала від вас взагалі ніяких оплат.

А,якщо ви працевлаштувалися та ваш дохід вищий за( plafond )стелю ви мали право на  безкоштовне CSS)то тепер у вас є таж базова 70% + все інше має покривати ваша страховка від роботи, тобто мутюель. Але спочатку вам можливо доведеться сплатити послугу самостійно а потім надіслати папір в CPAM на відшкодування. З карткою віталь це відбувається автоматично без паперового листування.

Але відшкодування може прийти через три місяці... з карткою віталь - до тижня .

Щоб трохи пришвидшити відшкодування, у вашому особистому кабінеті страхової від роботи має бути увімкнена опція "teletransmission" і звісно ж в CPAM має бути ваш RIB.

CSS покриває більшість медичних актів по питанню здоров'я.  Mutuelle може покривати гірше/так само/ліпше/на багато ліпше чим CSS і це лише залежить від формули яку вибрав Ваш роботодавець. Mutuelle є дуже багато, і одна і та сама Mutuelle має багато різних формул. Тому порадити щось тяжко.

Якщо маєте CSS від Mutuelle можно відмовитися до кінця дії CSS. А чи поновлять Вам CSS, дадуть безкоштовно чи платно - це інше питання.  Платна CSS може бути 30€/місяць, від роботи може бути дешевше/дорожче.

Тобто потрібно дивитися всі деталі, що покриває та чи інша додаткова страховка, вартість і робити висновки самостійно.Якщо ви не продовжите, то будете мати дійсний номер але по цьому номеру у Вас буде класична форма повернення коштів.

Ви платите за візит до лікаря, базова страховка повертатиме на Ваш банківський рахунок 70% за візит, решту за Ваш рахунок або покриває страхування від роботи.

Це означає, що потрібно дізнатися умови Миtuelle у роботодавця.

Умови СSS можна дізнатися в СРАМ.

 

На разі Ви маєте від держави базове страхування  та додаткове CSS. Саме додаткове має термін дії.

Якщо Ви працюєте і маєте mutuelle від роботи, то у Вас зміниться тільки форма повернення коштів (Ви платите, потім частину вертає базове страхування,  частину mutuelle).

Якщо не має мютюєль,  то можна подавати на додаткове державне страхування,  яке може бути безкоштовно або платне(залежить від річних доходів). І саме про це йде мова коли пишуть поновити страхування  - поновити додаткове страхування.

 

Ваш страховий номер завжди буде однаковим і завжди дійсним. Основна страховка, яка покриває 70% витрат у секторі 1, все ще буде чинною. Лише той, що доповнює, який потребує оновлення.

Якщо у вас є робота типу CDI, ваш бос може укласти для вас додатковий контракт. Якщо у вас немає додаткового договору, подайте заявку на укладення додаткового договору. Якщо ви перевищите дохід, медична страховка запропонує вам додаткову, але не безкоштовну. З фінансовим внеском. Щоб медична каса зробила вам цю пропозицію, необхідно заповнити форму та зробити запит.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...