Перейти до публікації

Як українцям уникнути подвійного оподаткування?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Оподаткування в Німеччині для українців ускладнене тим фактом, що багато хто з біженців продовжує працювати онлайн на українські підприємства. Але, згідно з Угодою про уникнення подвійного оподаткування, особи, які прописані в Німеччині та перебувають тут понад 180 днів, повинні сплачувати податки на всі доходи, у тому числі, отримані за кордоном, до держбюджету країни перебування.

Тобто біженці, які працюють на українські компанії і отримують там зарплату, або український ФОП у Німеччині, який продовжує вести бізнес в Україні зобов’язаний подавати декларацію про доходи в Німеччині, навіть якщо аналогічний документ було подано в Україні. Якщо українці сплатили податки в Україні, вони мають отримати довідку про сплату податку з доходів, але все одно в Німеччині мають заповнити декларацію про доходи.

Якщо, перебуваючи в Німеччині понад 180 днів, українець працює дистанційно та отримує дохід від української компанії, до української зарплати починає застосовуватися іноземний податок. Тобто особа має сплачувати податок та звітувати про доходи за місцевими процедурами. Через те, що український працедавець продовжуватиме сплачувати за свого працівника податки до держбюджету, виникатиме подвійне оподаткування. Щоб цього уникнути, українець має до 1 травня наступного за звітним року подати в Україні річну декларацію про доходи з вимогою до українських податкових органів про повернення надлишково сплаченого ПДФО, додавши довідку про сплату податку.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...