Перейти до публікації

Для водіїв у Польщі: як перевірити кількість штрафних балів і термін їхньої дії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Водіїв, які порушують правила дорожнього руху, у Польщі карають не лише штрафами, а й штрафними балами (punkty karne). Якщо накопичити їх понад дозволену кількість, то можна легко втратити водійське посвідчення. Через це багато водіїв цікавляться, де перевірити кількість накопичених ними штрафних балів.

Три способи перевірити кількість штрафних балів 

1) Найшвидший спосіб для цього - через Інтернет. Все, що потрібно - мати доступ до додатку mОbywatel (залогінитися можна через довірений профіль або онлайн-банкінг)

2) Другий спосіб, який підходить для українців у Польщі - скористатися Центральним реєстром транспортних засобів і водіїв, тобто системою CEPiK 2.0. Для цього потрібно зайти на сайт Obywatel.gov.pl, а потім натиснути вкладку “Водії та транспортні засоби” (“Kierowcy i pojazdy”). Після цього - вибрати опцію “Sprawdź swoje punkty karne (usługa online)”. Увійдіть за допомогою довіреного профілю (profil zaufany). 

3) Третій спосіб - звернутися безпосередньо до відділку поліції. Там повідомлять кількість штрафних балів, однак такі дані нададуть вам лише під час особистого візиту та при пред’явленні документа на підтвердження особи.

Який термін дії штрафних балів?

Зараз штрафні бали на рахунку водіїв автоматично усуваються через 2 роки з моменту оплати штрафу за порушення ПДР, яке призвело до їх отримання, або з моменту отримання штрафу, якщо його виписала Інспекція дорожнього транспорту.

Зверніть увагу, що кількість отриманих штрафних балів тепер впливає на вартість полісів ОС.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...