Перейти до публікації

⚠️7 податкових помилок у Німеччині, які слід уникати


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

1. Відсутність організації протягом податкового року

Перша помилка – повне ігнорування належного обліку. Його правильне ведення має вирішальне значення для складання правильної податкової декларації. Без грамотного обліку можна легко упустити відрахування та пільги, на які людина має право.

Крім того, у разі податкової перевірки важко довести витрати та доходи.

 

2.Неправильне вирахування робочих приміщень у податкової декларації

Будь-який, у кого немає додаткової кімнати для домашнього офісу, може відняти лише до 600 євро за фіксованою ставкою домашнього офісу в 2022 податковому році (120 днів домашнього офісу x 5 євро).

Той, хто має власне приміщення для роботи і використовує його час від часу (і не має іншого робочого місця), може відняти фактичні витрати на суму до 1250€. Якщо кабінет виступає центром усієї професійної діяльності, можна вичитати необмежені витрати.

 

3. Вирахування не всіх допустимих витрат

Відрахування допомагають зменшити оподатковуваний дохід, що, у свою чергу, знижує податкові зобов'язання. Багато людей нехтують допустимими відрахуваннями, такими як благодійні пожертвування, витрати на ведення бізнесу, медицину та освіту.

 

4. Відсутність податкової декларації

Із найпоширеніших 7 податкових помилок у Німеччині – це найгрубіша. Несвоєчасне подання податкової декларації чи взагалі її ігнорування. Все це в результаті призведе до нарахування штрафів та пені. Крім того, щодо порушника може бути проведена податкова перевірка.

 

5. Вирахування внесків на медичне страхування дітей

Навіть якщо дитина вже заробляє гроші в якості стажера, може бути доцільно відняти внески на її соціальне страхування в податковій декларації батьків. Вони можуть зменшити свій податковий тягар за рахунок вирахування цих витрат.

 

6. Отримання одноразової допомоги на харчування

Працівники, які проводять не менше восьми годин на день поза своїм фактичним місцем роботи, наприклад, у клієнта, можуть заявити в податковій декларації одноразову допомогу на харчування. За більш ніж восьмигодинну відсутність, включаючи обідню перерву, дорогу на роботу і назад, можна отримати 14€

 

7. Ігнорування професійної допомоги

Податкове законодавство складно і постійно змінюється. При заповненні декларацій легко припуститися помилок, які можуть дорого обійтися. Звернення за професійною допомогою, наприклад, до податкового консультанта, допоможе правильно заповнити документи та уникнути дорогих помилок.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...