Перейти до публікації

Популярні фестивалі в Німеччині 2023-2024


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Найбільший пивний фестиваль у Мюнхені в 2023 р. − Октоберфест

Всесвітньо відомий Мюнхенський Октоберфест (Свято жовтня) є одним із найпопулярніших у Німеччині. Щороку фестиваль збирає до столиці Баварії понад 6 млн. відвідувачів, які святкують та розважаються протягом двох тижнів із кінця вересня. І хоча у більшості подія асоціюється переважно з пивними наметами, але насправді це найбільший у світі фольклорний фестиваль.

У 2023 р. Октоберфест проходитиме з 16 вересня по 3 жовтня. Це буде 188-й Октоберфест. До фестивалю допущено 474 підприємства (броварні, гастрономічний сектор, шоумени, ринкові торговці тощо). Цьогорічна подія традиційно матиме декілька нововведень:

- з 1 вересня на онлайн-порталі oktoberfest-booking.com розпочнеться бронювання столиків – цього року на сервісі невикористані бронювання столиків можна буде обміняти/продати за початковою ціною;

- фестивальний ранок розпочинатиметься не о 9:00, як раніше, а о 10:00;

- будуть встановлені точки з безкоштовною питною водою;

- учасникам фесту буде запропонована онлайн-гра від компанії K5 Factory, у якій всі бажаючі зможуть відвідати свято як аватари з окулярами віртуальної реальності;

- на території фестивалю у трьох ключових точках з’являться інформаційні стенди.

Середня ціна за пінту фестивального пива в 2023 р. становитиме 12,6-14,9 євро, 1 л безалкогольного напою – 10-11 євро.

 

Карнавали в Дюсельдорфі, Штутгарті, Кельні та Майнці в 2024 р.

Рання весна знаменує початок святкового сезону карнавалу в Німеччині, який часто називають «Фашинг». Ці святкування широко святкуються в традиційно католицьких регіонах Південної Німеччини: Кельні, Дюссельдорфі, Штутгарті тощо. Звичайно, у Гамбурзі карнавал є так само, але карнавальні вечірки на Півночі виглядають дещо інакше.

Карнавал триває 6 днів

У 2024 р. карнавал триватиме з 8 лютого до 14 лютого. Святкування розпочинається в Старому місті, а потім проходить по всьому місту.

 

Карнавал у Берліні 2024 р. — Карнавал культур (Karneval der Kulturen)

Щорічно наприкінці травня-початку червня Берлін розпочинає грандіозне святкування, яке називається Карнавал культур (Karneval der Kulturen). Це 4-денний вуличний фестиваль, який включає як дорослі, так і дитячі виступи, парад і різні святкові події.

У 2024 р. Карнавал у Берліні проходитиме з 17 по 20 травня у центрі міста на Hermannplatz.

 

Музичний фестиваль у Нюрнберзі Rock im Park 2024 - найбільший рок-фестиваль у Німеччині

Нюрнберзький „Рок у парку” — зліт легендарних рокерів та поп-зірок зі всього світу. Недарма подія вважається одним із найбільших літніх опен-ейрів Європи, загальна аудиторія якого сягає 100 тис. осіб.

За останнє десятиліття учасниками рок-фестивалю були такі легенди року як Black Sabbath, Metallica, Iron Maiden, Red Hot Chili Peppers, Kings of Leon, Linkin Park, Rammstein та System of a Down та ін.

Фестиваль зазвичай відбувається на початку літа, одноденний квиток на нього коштує близько 100 €.

 

Морський парад у Німеччині - День народження гавані в Гамбурзі

Порт, заснований понад 800 років тому на Ельбі, 7 травня, щороку відзначає свій день народження великим триденним портовим фестивалем Хафенгебуртстаг. Відкривається свято зазвичай вражаючим парадом кораблів, у якому беруть участь понад 300 різних кораблів і можна побачити майже все: від вітрильників до пароплавів та криголамів.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...