Перейти до публікації

Чехія збільшує штрафи для водіїв


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Чехія збільшує штрафи для водіїв, яким тепер доведеться поводитись на дорогах акуратніше. Це наслідок поправки до Закону про дорожній рух, яка набуде чинності в сусідній країні з січня 2024 року.

Тепер водіям, які порушують правила поведінки на дорозі в Чехії, доведеться нести серйозні покарання.

Наприклад, проїзд на червоний світлофор може призвести до штрафу в розмірі до 25 000 крон з 2024 року. Це еквівалентно приблизно 1000 євро і вп'ятеро більше, ніж було раніше. Для порівняння в Німеччині за це платять від 90 до 200 євро.

Варто враховувати, що у випадку ДТП штраф за порушення може бути збільшений вдвічі. Це ще більше вдарить по гаманцю.

З наступного року за водіння у стані алкогольного сп'яніння доведеться заплатити штраф у розмірі близько 1000 євро. У Чехії ліміт алкоголю становить 0,0.

При цьому будь-хто, хто відмовляється пройти тест на алкоголь чи наркотики, у майбутньому повинен буде заплатити суму, еквівалентну 3100 євро. Тому краще не заперечувати і погодитися на тест.

За надто швидку їзду доведеться заплатити 1000 євро. Це стосується ситуацій, коли ліміт швидкості перевищується на 50 км/год за містом і на 40 км/год усередині населених пунктів.

З 2024 року всі, хто здійснює екстрену зупинку на своєму автомобілі, повинні будуть одягати жилет підвищеної видимості не лише за межами населених пунктів, а й у містах.

Ще одне нововведення дивує з першого погляду. Виправлення також дозволяє збільшити максимальну швидкість руху на окремих модернізованих ділянках автомагістралей до 150 км/год.

Зазвичай гранична швидкість на таких ділянках дороги в Чехії становить 130 км/год. Поки що збільшення ліміту швидкості планується лише на кількох десятках кілометрів маршруту, які будуть позначені спеціальними знаками. Наприклад, на ділянці автомагістралі D3 у Південній Чехії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...