Перейти до публікації

Як залишитись в Італії після закінчення тимчасового захисту?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Наразі не існує процедури конвертації дозволу на проживання з підстав тимчасового захисту в інші види дозволів на проживання. Змінити підставу перебування можна лише у зв’язку із сімейними мотивами. Чому так? Справа в тому, що за італійським законом об’єднатись із родиною має право іноземець, що знаходиться на території Італії на законній підставі.  

Тобто в цьому випадку дозвіл на проживання на підставі тимчасового захисту підтверджує законність перебування в Італії, а підставою для отримання дозволу за сімейними мотивами – є відповідні сімейні зв’язки та відповідність вашого родича певним вимогам.

Що ж стосується інших видів дозволів на проживання, в тому числі у зв’язку із роботою, або з відкриттям бізнесу, або з навчанням, то законом передбачено, що вони або отримуються іноземцями, що не перебувають на території Італії – через проходження певних процедур та отримання відповідної візи в консульській установі країни проживання (тобто в Україні), або надаються іноземцям, що вже знаходяться на території Італії на законних підставах – через конвертацію наявних в них дозволів за визначеним переліком.

Тобто, поки дійсний дозвіл на проживання на підставах тимчасового захисту (зараз – до 31.12.2023 року), українці мають право на законних підставах працювати, навчатись, вести підприємницьку діяльність, однак використовувати це як підстави для заміни дозволу на проживання поки неможливо.

Тож, маючи намір залишатись, необхідно вже зараз вивчати вимоги для отримання різних видів дозволів на проживання та планувати подальші дії та збір документів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...