Перейти до публікації

Дорога до школи: з якого віку діти можуть самостійно їздити міським транспортом у Польщі?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Дитина без супроводу - що говорять правила?

В цьому моменті польські правила не є чіткими. Однак до 7 років ви стовідсотково повинні супроводжувати дитину всюди, де їй може загрожувати небезпека, тож до цього віку до дитсадка чи школи повинен бути супровід дорослої особи. Якщо такої можливості немає, супроводжувати дитину може старший брат або сестра, яким виповнилося 10 років. 

 

До школи на велосипеді чи самокаті?

Дитина до 10 років може їхати до школи на велосипеді лише тротуарами і під наглядом дорослих, оскільки правила трактують її як пішохода. З 10 років можна отримати велосипедну картку (її після проходження відповідного курсу та здачі іспиту безплатно видають у школі або у wojewódzkim ośrodku ruchu drogowego).

 

Дитина без супроводу в громадському транспорті?

Офіційно вважається, що у віці 13 років дитина набуває обмеженої цивільної відповідальності за свої дії і до цього віку не повинна їздити громадським транспортом без супроводу дорослих. На практиці ситуація трохи інакша і часто бачимо, що діти молодше 13 років їздять до школи.

 

Так стається, якщо іншого виходу потрапити до школи немає, дитина вже достатньо самостійна, щоб знати, до якого саме автобуса чи трамвая сісти і де з нього вийти, а адміністрацію школи повідомлено про те, що дитина може сама поїхати додому після уроків під відповідальність батьків чи опікунів. 

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...