Перейти до публікації

Як отримують права водія в Німеччині?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Сам іспит  непростий, дедалі більше учнів не справляються з ним: зараз частка тих, хто не здав з першого разу - майже 40 відсотків. На навчання мешканці великих міст у середньому витрачають приблизно 4000 – 5000€ .

На сході країни автошколи трохи дешевші, ніж на заході. Але загалом ціни зростають скрізь, з'ясував Zeit Campus. Вони підвищуються з двох причин: через високу інфляцію, а також через те, що багато інструкторів пішли на пенсію. Щоб залучити на цю роботу нових, потрібно піднімати їм зарплату.

Інструкторам найчастіше платять і бонуси, які можуть сягати 10 тисяч євро. Але на якості роботи це позначається не завжди: у Німеччині є школи, учні з яких провалюють іспит у 50 – 80% випадків.

Після всіх цих даних не дивно, що менше молодих німців взагалі хочуть отримати водійські права.

Фахівці радять обирати школу за відгуками друзів та знайомих, а також міняти інструктора, якщо здається, що він недостатньо добре готує до іспиту. Ганна каже, що візьме кілька практичних уроків вже перед іспитом, і розраховує, що загалом витратить на все навчання близько 5000 €.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...