Перейти до публікації

У Чехії планують підвищити вартість навчання в автошколах


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Вартість курсу навчання отримання водійського посвідчення групи B, тобто, для легкового автомобіля у більшості міст Чехії становить близько 20 000 крон.

Згідно з проведеним дослідженням, Чехія посідає найгірше місце в ЄС за рівнем цін за автошколи щодо середнього доходу населення. Представники автошкіл пояснюють, що їхні витрати значно зросли. Крім того, за їх словами, ціни на курси були занижені ще до ковіда і досі залишаються заниженими.

Березневі дані Євростату показують, що у період з 2018 по 2022 рік вартість посвідчень водіїв зросла майже на 20%. Попри це власники автошкіл планують ще більше збільшити вартість курсів.

За їхніми словами, адекватна вартість підготовчого курсу має становити 40 000 крон. Ця цифра відповідає підвищеним витратам палива, а також виплаті гідної зарплати вчителям автошкіл. Нинішня вартість курсів впливає на якість підготовки, яка часто бажає кращого.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...