Перейти до публікації

Польша: прием и регистрация беженцев с Украины

Alona

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.  

Мені 45 років, я з Харкова. Зі мною матуся 73 рока.

Планую виїзджати до Польши.

Куди та до кого звертатися по приїзду? Та куди їхати?

Я планую знайти роботу, а вот мамо працювати вже не може... 

Дякую)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, Валентина Заболоцька сказав:

Доброго дня.  

Мені 45 років, я з Харкова. Зі мною матуся 73 рока.

Планую виїзджати до Польши.

Куди та до кого звертатися по приїзду? Та куди їхати?

Я планую знайти роботу, а вот мамо працювати вже не може... 

Дякую)

Добрый день

Рекомендую изучить информацию по получению документов дающих право на трудоустройство и длительное проживание:

https://www.gov.pl/web/gov/otrymay-nomer-PESEL-ta-dovirenyy-profil-posluha-dlya-hromadyan-Ukrayiny-u-zvyazku-zi-zbroynym-konfliktom-na-terytoriyi-tsiyeyi-krayiny

https://www.gov.pl/web/ua?fbclid=IwAR3RfV_ePBI5XDkuYhhwxts-1XZ_-nCqbO-1yjvJS_oRN7CQ8pTzu9jzSzM

И не забывайте во много расчитывать на свои силы в организации жилья и питания на первое время. В Польше отменили социальную помощь для беженцев.

Посилання на коментар

12.04.2022 в 10:43, Иванивантиван сказав:

Добрий вечір! Я з дітьми перебуваю в Іспанії з березня місяця. Отримала ТЗ, маємо пластикові картки ТІЕ (резидента). У доньки як виявилось алергія на кипариси, криптомерію японську та цвіт дерев, яких немає в Україні (маємо результати аналізів). Жити весь час на антигістамінних не вихід. Лікар порадив повернутись в свою кліматичну зону. Як нам правильно вчинити щоб відмовитись від ТЗ Іспанії та  отримати його в Польщі? Де можна знайти інформацію, чи Польща зможе нам надати ТЗ? Заздалегідь дякую.

Посилання на коментар

8 часов назад, Ануська сказал:

Добрий вечір! Я з дітьми перебуваю в Іспанії з березня місяця. Отримала ТЗ, маємо пластикові картки ТІЕ (резидента). У доньки як виявилось алергія на кипариси, криптомерію японську та цвіт дерев, яких немає в Україні (маємо результати аналізів). Жити весь час на антигістамінних не вихід. Лікар порадив повернутись в свою кліматичну зону. Як нам правильно вчинити щоб відмовитись від ТЗ Іспанії та  отримати його в Польщі? Де можна знайти інформацію, чи Польща зможе нам надати ТЗ? Заздалегідь дякую.

Добрий день, вам необхідно закрити регістрацію в Іспанії та відкрити потім нову в Польщу, але спочатку рекомендую вам пошукати житло в Польщі, бо там зараз багато українців 

Посилання на коментар

Добрый день,я выехала в Польшу с ребенком после 24.02,проживала бесплатно в квартире поляка со знакомыми,который оформил 40 злотых.Поехала в июне в Украину лечить ребенку зубы на 2 недели,сечас планирую вернуться обратно,но мои сожители решили,что хотят жить сами в 3х комнатной квартире и отказываются меня пускать обратно!Как в этой ситуации поступать и законно ли вооще меня не пускать в квартиру,в которой остались мои вещи?

Посилання на коментар

3 минуты назад, Delisiousv сказал:

Добрый день,я выехала в Польшу с ребенком после 24.02,проживала бесплатно в квартире поляка со знакомыми,который оформил 40 злотых.Поехала в июне в Украину лечить ребенку зубы на 2 недели,сечас планирую вернуться обратно,но мои сожители решили,что хотят жить сами в 3х комнатной квартире и отказываются меня пускать обратно!Как в этой ситуации поступать и законно ли вооще меня не пускать в квартиру,в которой остались мои вещи?

Добрый день, вам необходимо обратиться к поляку, у которого вы арендуете жилье. Просто ваши "сожители" не имеют права вас не пускать, они такие же орендаторы, как и вы. 

Посилання на коментар

Только что, Alona сказал:

Добрый день, вам необходимо обратиться к поляку, у которого вы арендуете жилье. Просто ваши "сожители" не имеют права вас не пускать, они такие же орендаторы, как и вы. 

Еще дело в том,что у них 120 дней бесплатного проживания закончились еще в июне,а у меня срок до конца июля.Они угрожают мне с трехлетним ребенком не открыть дверь.В таком случае стоит вызивать полицию?

Посилання на коментар

3 минуты назад, Delisiousv сказал:

Еще дело в том,что у них 120 дней бесплатного проживания закончились еще в июне,а у меня срок до конца июля.Они угрожают мне с трехлетним ребенком не открыть дверь.В таком случае стоит вызивать полицию?

да, можете вызывать полицию, если они не идут на нормальный диалог

Посилання на коментар

• 2 роки потому...

Доброго дня! Ситуація складна та потребує кваліфікованої відповіді :
Дано дівчина громадянка рф приїхала в Україну до хлопця перед війною . Завагітніла, але відносини не склалися, почалась АТО. через проукраїнські погляди дівчина не захотіла повертатися в рф . та через страх  обставин які спровокувала агресія рф дівчина не легалізувалась. Сина народила в Україні, отримала свідотство українського зразку та ідентифікацій номер зробила .через необізнаність вирішила, що то і є легализація продовжувала жити : прибирала квартири, знімала житло ; дитина ходила досадочку і до школи. в школі сказали що дитину приймуть але мамі треба лігалізуватись.Паспорт рф прострочений. в ДМС при  зверненні в усній формі повідомили, що якщо вона тепер спробує легалізуватися її депортують. Питання в наступному: чи є можливість та законні шляхи отримати якийсь статус?

Посилання на коментар

25 хвилин тому, allilujka сказав:

Доброго дня! Ситуація складна та потребує кваліфікованої відповіді :
Дано дівчина громадянка рф приїхала в Україну до хлопця перед війною . Завагітніла, але відносини не склалися, почалась АТО. через проукраїнські погляди дівчина не захотіла повертатися в рф . та через страх  обставин які спровокувала агресія рф дівчина не легалізувалась. Сина народила в Україні, отримала свідотство українського зразку та ідентифікацій номер зробила .через необізнаність вирішила, що то і є легализація продовжувала жити : прибирала квартири, знімала житло ; дитина ходила досадочку і до школи. в школі сказали що дитину приймуть але мамі треба лігалізуватись.Паспорт рф прострочений. в ДМС при  зверненні в усній формі повідомили, що якщо вона тепер спробує легалізуватися її депортують. Питання в наступному: чи є можливість та законні шляхи отримати якийсь статус?

У неї є дитина - громадянин України? і є докази проживання всі ці роки в України? бо депортувати можуть через нелегальне перебування. Тому краще звернутися за юридичною допомогою спочатку

Безкоштовно можна отримати консультацію за цим номером:

0 800 213 103.

Посилання на коментар

10 часов назад, Alona сказал:

У неї є дитина - громадянин України? і є докази проживання всі ці роки в України? бо депортувати можуть через нелегальне перебування. Тому краще звернутися за юридичною допомогою спочатку

Безкоштовно можна отримати консультацію за цим номером:

0 800 213 103.

маючи свідоцтво про народження, та ідентифікацій номер -дитина  не є  громадянином. за номер телефону велике дякую

Посилання на коментар

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

• Створити...