Перейти до публікації

Платні дороги в Польщі й автостради, які стали безплатними


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

1 липня 2023 року набрав чинності закон про скасування плати за проїзд для легкових автомобілів та мотоциклів на польських державних автомагістралях. На жаль, не всі ділянки будуть безплатними, це пов’язано з різними власниками доріг. Пропонуємо дізнатися, на яких ділянках все ще треба платити за проїзд, а на яких – ні.

За новим законом, платні ділянки на польських дорогах переходять у категорію безплатних, але тільки для легкових автомобілів та мотоциклів з максимальною масою до 3,5 тонни. Загалом, ця зміна зачіпає більше 1785 км автомагістралей, які позначені символами А1, А2, А4 тощо.

Як це працює? Платний проїзд зберігається лише на деяких ділянках автомагістралей, зокрема на А1, А2 та А4. Таким чином, подорожуючи польськими автомагістралями, звертайте увагу на дорожні знаки.

На жаль, водії великих автомобілів та автобусів з масою понад 3,5 тонни продовжать сплачувати електронну плату за проїзд. Проте, уряд планує переговори з приватними концесіонерами, що може призвести до подальшого скасування цієї оплати.

На заміну плати за проїзд вводять електронне стягнення зборів на платних дорогах, що має зекономити кошти на утримання IT-системи, яка раніше належала іноземним компаніям.

Уряд Польщі планує продовжити реформу дорожньої оплати, сподіваючись, що до початку 2024 року всі державні польські автостради стануть безплатними.

ЗМІ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...