Перейти до публікації

Правила з квитком за 49 євро змінюються з 15 серпня


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Правила з квитком за 49€ змінюються. Все через нові стандарти поїздок до EC. Тепер Deutschlandticket не вважатиметься стандартним квитком і перекваліфікується на «пропозицію зі значно зниженою вартістю проїзду».

Новий закон означає деякі зміни в тому, на що мають право власники дешевих квитків у разі затримки. Про це мають знати усі пасажири.

Які правила з квитком за 49 євро зміняться?

Раніше пасажири, які користуються регіональними поїздами, які були затримані настільки, що пропустили стикування з кінцевим пунктом призначення, могли пересісти на поїзд ICE, IC або EC.

З 15 серпня пасажири зможуть пересідати на один із цих високошвидкісних поїздів лише за особливих обставин.

Наприклад, якщо скасування означає прибуття в кінцевий пункт призначення з кінцевою стиковкою після опівночі. У всіх інших випадках неможливо буде використовувати альтернативні високошвидкісні з'єднання, проти чого протестує Асоціація споживачів Німеччини.

Представник організації Рамона Поп висловилася з цієї теми. На її думку, абсолютно незрозуміло, чому мандрівники не можуть безкоштовно користуватися поїздами вищої якості у разі затримки. З іншими проїзними це працює.

Поряд з новими правилами Deutschlandticket, пасажирам доведеться адаптуватися і до інших змін. Це стосується людей, які використовують регіональні поїзди для поїздки на іншу станцію, щоб сісти на поїзд ICE. Більше вони не зможуть вимагати відшкодування, якщо регіональний поїзд затримується і примушує їх запізнитися на ICE.

Ще одне нове правило стосується екстремальних погодних умов та подій, що не залежать від залізничних операторів. Якщо поїзди Deutsche Bahn затримуються через екстремальні погодні умови або сторонні особи, що перетинають залізничні колії, компанія більше не зобов'язана відшкодовувати вартість затримки.

Враховуючи, що рівень затримок Deutsche Bahn у 2022 році був гіршим за 10 років, а прогнози на 2023 рік також не виглядають надто райдужними, перспективи досить плачевні. Критики стверджують, що компанія просто знімає з себе будь-яку відповідальність перед пасажирами.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...