Перейти до публікації

Які виплати можуть отримати українці в Чехії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Програма допомоги біженцям продовжена до березня 2024 року, проте на вимушених переселенців очікують зміни. Проживання українців у тимчасових притулках обмежать до 30 діб у спортзалах та 150 діб у готелях. Подальші терміни проживання мають бути оплачені.

Фінансова допомога 

Усім українським біженцям місцеве Бюро праці виплачує допомогу у розмірі 5 тис. крон. (приблизно €200). Якщо переселенцю надають безкоштовне житло, щоденне багаторазове харчування та гігієнічне приладдя, то він не може претендувати на виплату, адже отримав базову допомогу (житло, їжу та засоби гігієни). 

Програма компенсації для чеських родин, які приймають біженців. Сума компенсації становить 300-400 крон на день (12,32-16,43 євро). 

Країни, які приймають українців, надають різні права та підтримку. Наприклад, в одних державах можна отримувати фінансове забезпечення й одразу влаштовуватися на роботу, а в інших процедура трохи інакша. Вибір має ґрунтуватися на фінансовому становищі та вартості життя на новому місці, а також подальших планах. 

Якщо українець хоче перечекати якийсь час за кордоном і потім повернутися на Батьківщину, йому потрібно їхати туди, де надають тимчасовий захист, житло, фінансову допомогу. А поки кожен із нас має наближати перемогу, аби кожен українець повернувся додому. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...