Перейти до публікації

Програми грошової допомоги для українів у Польщі


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Від початку повномасштабного вторгнення Польща прийняла найбільшу кількість біженців – станом на початок квітня там зареєстровано понад 1,58 млн українців.

Допомога родинам із дітьми   

Програма «Сім’я 500+» – допомога для батьків, тимчасових опікунів або осіб, які здійснюють альтернативну опіку над дитиною. Фінансування у рамках програми призначається у розмірі 500 злотих на дитину в місяць. Якщо дитина народилася або сягає повноліття у місяць призначення допомоги, розмір фінансування зменшиться. 

Програма «Dobry Start» – допомога для батьків та тимчасових опікунів учнів у віці до 20 років (до 24 років у разі дитини-інваліда). Фінансування у рамках програми призначається одноразово в розмірі 300 злотих. 

Програма «Family Care Capital» – допомога для сімей із двома та більше дітьми. Її обсяг не залежить від доходу родини і становить загалом до 12 тисяч злотих на другу та наступних дітей у сім’ї.

«Карта великої родини» – допомога для багатодітних родин із трьома чи більше дітьми. Картку, яка надає знижки на послуги та товари на території Польщі, можна оформити як на батьків, так і на неповнолітніх дітей (або дітей до 25-ти років, якщо вони вчаться). Вікові обмеження не діють за наявності довідки про інвалідність. 

*Українці зі статусом тимчасового захисту не зможуть отримувати пільги і користуватися привілегіями, передбаченими програмою. 

Програма «SOS Wioski Dziecięce» – купонна допомога для прийомних сімей для задоволення найважливіших потреб. У рамках програми кожний член прийомної родини може отримати 450 злотих упродовж трьох місяців.

Забезпечення житлом

Програма «40+» – забезпечення житлом українців, що прибувають до Польщі. Поляки можуть отримати допомогу у розмірі 40 злотих на день на особу за надання безкоштовного харчування та проживання переселенцям.  

З 1 лютого 2023 року українські біженці в Польщі покривають 50% витрат на проживання, але не більше 40 злотих (8,4 євро) на особу на день.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...