Перейти до публікації

У Польщі скасували 2% податку при купівлі першого житла на вторинному ринку


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Президент Анджей Дуда підписав закон, який скасовує обов'язок сплачувати 2% податку PCC при купівлі першого житла на вторинному ринку.

Зараз, купуючи квартиру на вторинному ринку вартістю, наприклад, 500 тис злотих, сума податку PCC складає аж 10 тис зл, які треба мати додатково.

PCC (податок на цивільно-правові операції) поширюється тільки на вторинний ринок. При купівлі квартири на первинному ринку покупці звільнені від нього.

Згідно з новими положеннями, скасування 2% податку PCC поширюється на осіб, які купують першу квартиру чи приватний будинок і раніше не мали у власності в Польщі іншої житлової нерухомості, в тому числі отриманої в спадок. 

Підписаний закон вводить також 6% ставку податку PCC для тих, хто купуватиме у власність шосте та кожне наступне житло в одній інвестиції - тобто в одному будинку або в будинках, збудованих на одній земельній ділянці.

Це нововведення спрямоване на обмеження спекулятивних покупок нерухомості. Щоправда, набере чинності воно з 1 січня 2024 року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...