Перейти до публікації

Не викидайте чеки, пов'язані з переїздом до Німеччини. Ви можете повернути гроші


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Якщо ви переїжджаєте до Німеччини і сплачуєте податки, у вас є чудова можливість повернути до 45% від суми, витраченої на переїзд у зв'язку зі зміною роботодавця.

У Німеччині діє прогресивна податкова ставка з доходу. Залежно від розміру вашої зарплати та податкового класу, ваш дохід обкладатимуть ндфл до 45%.

Щоб пом'якшити податковий тягар, у Німеччині величезна кількість усіляких відрахувань. Так, наприклад, можна повернути частину витрат на поїздки до роботи та назад додому або паушальну суму за часткову роботу з офісу.

Наприкінці року всі ці чеки можна додати до податкової декларації та отримати відрахування до 45% від суми чеків залежно від розміру сплачених податків. Багато хто, хто користується цією можливістю, повертає дуже великі суми, аж до 3000 євро на рік переїзду!

Та й загалом, живучи в Німеччині, дуже корисно мати звичку підшивати всі чеки в папку або сканувати їх. Головне – це правильно заповнити декларацію та подати її у строк – зазвичай до 31 липня наступного за звітним року.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...