Перейти до публікації

Підробіток під час навчання в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Підробіток під час навчання в Німеччині дозволяє отримати більше свободи та фінансову незалежність. З юридичної точки зору не заборонено мати додаткову роботу в процесі навчання.

Німецьке трудове законодавство допускає додаткове працевлаштування, якщо дотримано певних правових рамок. Як правило, підробіток під час учнівства є міні-роботою. Це гарна ідея. Заробляючи до 520€  на місяць на такій роботі, не треба платити податки.

Підробіток під час навчання в Німеччині: правові рамки

Трудове законодавство Німеччини передбачає суворі правила для стажистів, яких потрібно обов'язково дотримуватися.

Загалом студенту дозволено працювати неповний робочий день на власний розсуд. У цьому є особливі випадки, коли роботодавець може заборонити додаткову діяльність. Більшість компаній не дозволять працювати на конкурента.

Крім того, в навчальному закладі можуть заборонити братися за роботу з неповним робочим днем з високим ризиком отримання травми. Тому згідно із законом студент зобов'язаний повідомити в навчальний заклад про намір працевлаштування на неповний робочий день. При цьому потрібно вказати місце роботи.

Підробіток під час навчання у Німеччині не заборонено.

Максимальна кількість робочих годин у день і тиждень суворо обмежена у випадку з паралельним навчанням. Законодавство чітко наказує, скільки дозволено працювати неповнолітнім та дорослим стажистам.

Максимальний робочий час у тиждень, що становить 40 годин, поширюється на стажистів у віці до 18 років. Можна працювати максимум 8 годин на добу, 5 днів на тиждень

Це стосується навчання та підробітку разом.

Учням, які досягли 18-річного віку, дозволяється працювати 6 днів і не більше 48 годин на тиждень. Перерви між робочими днями також регулюються законом. Між робочими днями встановлено обов'язковий період відпочинку щонайменше 11 годин.

Яка робота на неповний робочий день найкраще підходить, треба обирати залежно від ситуації. В ідеалі, найкращим вибором стане те місце, де можна використати свої сильні сторони. Відмінним варіантом буде робота, де можна отримувати практичні навички, які будуть корисні в процесі подальшого навчання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...