Перейти до публікації

Як супермаркети в Німеччині непомітно обдурюють своїх покупців


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Супермаркети в Німеччині непомітно обдурюють своїх клієнтів. В умовах інфляції споживачі намагаються приділяти більше уваги цінам при здійсненні покупок. Багато хто зараз бере до уваги поради та рекомендації щодо економії грошей або.

Дивно, але є одна річ, про яку багато людей не знають. Регламент ЄС дозволяє виробникам трохи схитрувати з вагою продуктів. Причиною цього виступає маленька літера «e» поряд із кількістю в літрах або грамах.

Поруч із кількістю продукту часто стоїть маленька буква «e», значення якої багато хто не знає. Насправді знак означає французьку фразу "quantité estimée", що перекладається як "оцінна або передбачувана кількість".

Він вказує на те, що фактична кількість товару може відрізнятись від заявленого. Виходить, що вага може бути як трохи більшою, так і меншою.

Цей обман дозволено регламентом ЄС із упаковки від 1976 року. Якщо на упаковці можна знайти так званий символ ЄЕС (символ Європейського економічного співтовариства), виробник гарантує, що він дотримується юридичних вимог щодо кількості наповнення.

При номінальній кількості від 5 до 50 грамів або мілілітрів фактична кількість може відхилятися до 9%. Від 1 до 10 кілограмів або літрів допускається відхилення до 1,5%.

Зрештою, при здійсненні покупок споживачам тепер важко перевірити, чи дійсно вага вмісту відповідає заявленому на упаковці.

У разі рідин в прозорій упаковці рівні можна порівнювати один з одним.

Інші продукти також можна зважувати на терезах у відділі фруктів та овочів. При цьому в будь-якому випадку попередньо потрібно відняти вагу самої упаковки.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...