Перейти до публікації

Що робити, якщо втратили документи у Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Якщо ви втратили дозвіл на перебування Aufenthaltserlaubnis, ви повинні відразу повідомити про це відповідальну службу у справах іноземців Ausländerbehörde, яка видала вам документ.

Не важливо, чи був дозвіл у вигляді пластикової картки або вклеювання в паспорт, повідомляти про втрату потрібно в обох випадках.

Ситуація простіше, якщо втрачено лише додатковий папірець Zusatzblatt (додаток до виду). Тоді необхідно виготовити новий, подавши заяву до служби у справах іноземців Ausländerbehörde.

Звертатися до поліції варто лише тоді, коли дозвіл на перебування було викрадено. Найближчий поліцейський відділ шукайте на сайті polizei.de.

Якщо ви втратили український закордонний паспорт, потрібно якнайшвидше приступити до його відновлення.

Для цього потрібно:

1. Звернутися до німецької поліції щодо втрати закордонного паспорта.

2. Розпочати оформлення нового закордонного паспорта в Німеччині. Це можна зробити в дипломатичних установах України (контакти) https://germany.mfa.gov.ua/ та у ДК "Паспортний сервіс" у Берліні https://berlin.pasport.org.ua/ та Кельні. https://cologne.pasport.org.ua/

Список документів, які знадобляться за посиланням: тут. https://frankfurt.mfa.gov.ua/konsulski-pitannya/pasportni-pitannya/oformlennya-ta-obmin-zakordonnogo-pasporta

3. Повідомити відповідальну службу у справах іноземців Ausländerbehörde, що закордонний паспорт громадянина України, на який видавався вид, був втрачений та дотримуватися інструкцій, які надішле служба.

Виготовлення нового дозволу на перебування може тривати до 3 місяців.

На цей період ви отримаєте тимчасовий документ Fiktionsbescheinigung. Також доведеться сплатити збір за опрацювання заяви. Розмір збору залежатиме від федеральної землі.

Пам'ятайте, що ваш вигляд у вигляді пластикової картки є недійсним без посвідчення особи, на яку вона була видана. Якщо закордонний паспорт був втрачений, минув термін дії, виготовлено новий - ви обов'язково повинні проінформувати про це службу Ausländerbehörde.

Порада: якщо у вас ще немає цифрових копій документів, зробіть це зараз. Наявність скан-копії або фото оригіналу може стати в нагоді!

mayak_infohub

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...