Перейти до публікації

З чеських вулиць пропадуть різнокольорові контейнери для сортування сміття


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

З 2025 року в Чехії буде запроваджено систему застав на пластикові пляшки. Працювати це буде так само, як зараз зі скляними, за кожну пластикову пляшку покладатиметься застава у розмірі 4-5 крон.

Нововведення принесе деякі зміни до закону про охорону довкілля. Наприклад, із чеських вулиць приберуть різнокольорові контейнери для сортування сміття. Контейнерів буде лише два - один загальний, для змішаних побутових відходів, і один великий контейнер із автоматичною оптичною лінією для сортування сміття. На використання таких контейнерів розрахований запланований бюджет.

Крім цього, з 2025 року буде запроваджено відповідальність за відмову від сортування текстильного сміття. Наразі немає конкретної інформації, як це працюватиме. Міністерство охорони навколишнього середовища також планує зробити щось із тим, що 20-25% від наповненості контейнерів для паперу складають рекламні брошури. Передбачається, що буде введено податок на переробку брошур, що підвищить їхню ринкову вартість. Цей захід має сприяти зменшенню виробництва брошур.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...