Перейти до публікації

Як можна одночасто отримувати допомогу з безробіття I і працювати на Minijob?


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Допомога з безробіття I і Minijob – це взагалі можливо?

Посібник з безробіття I і Minijob в деяких випадках можна поєднувати. Це відмінний спосіб збільшити свій рівень доходу за допомогою додаткового підробітку.

Важливо враховувати, що як міні-джоббер можна заробляти не більше 520€/міс . Заробляючи не більше цієї суми, людині не треба сплачувати податки та внески на соціальне страхування. Виняток становить пенсійне страхування.

Допомога з безробіття I і Minijob: особливості поєднання

Minijob на додаток до допомоги по безробіттю в першу чергу служить сполучною ланкою до того моменту, поки не буде знайдена повноцінна робота. Бюро з працевлаштування вітає зусилля тих, хто шукає роботу. Установа підтримує ініціативи щодо переходу на тимчасову роботу з частковою зайнятістю.

Існують відмінності між посібником з безробіття I і посібником для громадян (Hartz IV), про які слід знати.

Отримуючи допомогу з безробіття І через агентство з працевлаштування, необхідно дотримуватися обмежень робочого часу і неоподатковуваних посібників. Агентству необхідно заздалегідь повідомити про плановане працевлаштування та сумісництво.

Посібник з безробіття I та Minijob можна поєднувати.

Всім одержувачам допомоги з безробіття I дозволено працювати менше 15 годин на тиждень. Якщо трудова діяльність затягується і перевищує цей тижневий ліміт у 15 годин, то людина вже не вважається безробітною. У такому разі допомога з безробіття не виплачуватиметься. Незалежно від рівня доходу.

Випадкові та короткочасні відхилення в тижневому робочому часі зазвичай не становлять проблеми. Вони входять до числа винятків із правил.

Як засіб просування по службі кожен отримує допомогу в розмірі 165 євро в місяць на чистий дохід. До цієї суми заробіток від Minijob не впливає на розмір допомоги з безробіття. Перевищуючи межу, суми виплат допомоги зменшиться.

Наприклад, людина отримує допомогу з безробіття I у розмірі 900 євро. Він вирішує влаштуватися на Minijob із доходом 520€ . Тоді 165€ не можуть бути зараховані, оскільки це не оподатковувана надбавка.

Це означає, що після вирахування суми, що залишилася, людина отримає допомогу з безробіття I у розмірі 545€ на додаток до доходу від Minijob. Таким чином, загалом дохід становитиме 1065€ на місяць.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • Alona змінив заголовок на Як можна одночасто отримувати допомогу з безробіття I і працювати на Minijob?

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...