Перейти до публікації

Умови для працевлаштування українських лікарів у Франції


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Лікарі, які здобули освіту в Україні: як працювати у Франції?

Сьогодні ми розглянемо конкретну ситуацію, в якій опинилися українські медичні працівники, які бажають працювати у Франції. Цей шлях пов'язаний не лише з певними труднощами, а й із цікавими можливостями. Давайте дізнаємося, з якими ситуаціями ви можете зіткнутися і які кроки вам необхідно зробити, щоб займатися цією професією у Франції.

Здобувши кваліфікацію лікаря, фармацевта, хірурга-стоматолога або акушерки в Україні, ви можете розглянути можливість продовження кар'єри у Франції. Однак для цього необхідно пройти сувору процедуру та подати заяву до Регіонального агентства з питань охорони здоров'я (Agence Régionale de Santé – ARS).

Порядок дій:

ARS розмістило в Інтернеті довідник, спеціально присвячений українським медичним працівникам, які переїхали до Франції: лікарям, фармацевтам, хірургам-стоматологам та акушеркам. У ньому ви знайдете адресу електронної пошти відділення ARS, до якої належить ваше місце проживання та на яку слід написати запит про порядок дій.

Повну контактну інформацію регіональних відділень ARS можна знайти на сайті.

Вимоги та умови:

Українські лікарі мають тимчасовий дозвіл на практику у Франції завдяки статусу тимчасового захисту. Однак для цього необхідно виконати низку умов, зокрема, досить добре володіти французькою або англійською мовою, залежно від відділення, до якого ви будете прикріплені. Крім того, необхідно погодитись пройти тест на перевірку знань.

Призначення на посаду спеціаліста:

Після того, як ваш тимчасовий дозвіл на практику буде підтверджено, ви будете направлені до закладів, схвалених для навчання стажистів. Акушерки будуть направлені до акушерських відділень державних або приватних медичних закладів залежно від наявності вільних місць.

Можливості для студентів, які вивчають медицину в Україні:

Студенти, які вивчають медицину в Україні, можуть подати заявку на отримання "dispensations d'études" у Франції, якщо вони володіють французькою мовою. Ця процедура дозволяє студентам, які здобули диплом про медичну освіту, який дозволяє їм займатися професійною діяльністю в Україні, або тим, хто перебуває у процесі його здобуття, продовжити навчання у Франції.

Для отримання додаткової інформації надішліть листа на адресу pass.sante@u-paris.fr з позначкою "UKRAINE study exemption" у темі листа та, по можливості, додайте такі документи: паспорт або свідоцтво про народження, APS, отримані дипломи, заліки, резюме.

Студентам, які не володіють французькою мовою, необхідно пройти курс французької мови, бажано медичного спрямування, для того щоб надалі мати можливість подати заяву на отримання "dispenses d'études".0114

Переслано від  FranceUkraineNews

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...