Перейти до публікації

Вартість електроенергії в Нідерландах підскочила на 37% за рік


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

У Нідерландах за останній рік стався суттєвий стрибок цін на електроенергію. Якщо порівнювати період із червня 2022 року по червень 2023 року, рахунки за електроенергію злетіли на цілих 37%. Таку статистику опублікувало Центральне статистичне бюро (CBS).

У цифрах це виглядає так : якщо у червні 2022 року жителі Нідерландів в середньому витрачали близько 1691€ на рік на електроенергію, то у червні 2023 року цей показник становив уже 2320 € на рік.

Однак варто зауважити, що, незважаючи на загальне зростання цін за рік, у червні 2023 року рахунки за електроенергію все-таки виявилися нижчими, ніж у листопаді та грудні 2022 року. Тоді ціна за електроенергію для домогосподарства із середнім споживанням досягла піку 3000€  на рік.

Цікаво, що незважаючи на зростання цін, нідерландці  зуміли зменшити своє споживання електроенергії у 2022-2023 роках. Мабуть, стимулом для цього стало саме підвищення цін.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...