Перейти до публікації

Відкриття власного бізнесу «Gewerbe» в Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Українці, які переїхали до Німеччини, можуть відкрити в цій країні бізнес. Відкриття власного бізнесу називається «Existenzgründung».

Виглядає це доволі просто і вимагає виконання кількох умов. Перше – мати дозвіл на проживання у Німеччині.

Друге – знати німецьку мову. Це не обов’язково, але часто без знання мови неможливо рухатись далі.

Перед відкриттям бізнесу слід переконатися, що ваша ідея спрацює, товар чи послуга підходять цій місцевості й ви отримуватиме дохід від такої діяльності. Для цього слід скласти детальний бізнес-план компанії та погодити його в місцевому муніципалітеті. 

Як людина, яка відкриває бізнес чи засновує компанію, ви вважаєтеся бізнесменом або «Gewerbetreibender». Бізнесмени бувають різні – ви можете бути фрилансером (Freie Berufe) й працювати у вільній професії – фотографом, нотаріусом чи податковим консультантом. Або ж відкрити магазин, ресторан чи ремісничий бізнес для якого потрібно реєстрація («Gewerbe»).

 

Чи можете ви стати приватним підприємцем?

Щоб працювати самостійно у вашій посвідці на проживання має бути чітко вказано «Працевлаштування дозволено» («Erwerstätigkeit gestattet») чи «Самозайнятість дозволено» («selbständige Tätigkeit gestattet»). 

При цьому помітка «Erwerstätigkeit gestattet» дозволяє вам займатися будь-якою діяльністю, за яку ви будете отримувати дохід. Ви можете працювати як найманий працівник, бути самозайнятим або вести власний малий бізнес. 

Пластиковий документ або вклейка у паспорт, у якому зазначено про дозвіл на роботу, називається Аufenthalttitel.

Якщо дозвіл на проживання не дозволяє працювати самостійно, ви можете звернутися до Імміграційної служби з проханням отримати дозвіл на проживання відповідно до §21 абз. 6 Закону про проживання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...