Перейти до публікації

Як отримати підтвердження про статус S у Швейцарії


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Якщо вам потрібне підтвердження того, що у вас був статус S, звертайтеся до вашого соцпрацівника або в кантональну службу за Rückkehrhilfe.

Про зустріч краще почати домовлятися щонайменше за два-три тижні до передбачуваної дати від'їзду.

Жодної інформації, чи надсилають якесь підтвердження при відмові листом, немає.

Декілька відгуків:

"Процедура відмови від статусу займає приблизно добу. Вам дають папірець ви пишіть куди їдете (В Україну), дату від'їзду і розписується. Це можна зробити заздалегідь головне щоб ви поставили правильну дату від'їзду і того дня вам його і анулюють. Але вам треба самим ще уточнити за страховку, сім-карту і якщо є банківську картку. А за гроші я так і нічого нормального не дізналася. 4 рази в різні місця посилали і ніякої адекватної відповіді."

"Я була в кантоні Цюріх, для початку визначтеся як добиратиметеся. Якщо ви їхатимете приватними особами, то відмова від статусу займає мінімум часу. Я їхала 25 вересня. 12 вересня написала їм на пошту, що хочу їхати своїм ходом, вони призначили зустріч на 22.09.Я приїхала здала картку, підписала папір на отримання грошей та відмову від статусу, отримала 500 фр за відмову та 50 на їжу в дорозі і вільна.Якщо Ви хочете щоб вони вам купили квитки, то це займає більше часу, вони спочатку призначають зустріч, обговорюють з вами можливі маршрути до найближчої точки до України, потім купують вам квитки та надсилають поштою, далі в аеропорту чи на вокзалі в день від'їзду вас зустрічає співробітник, який на місці вже видає гроші та підписуєте папери, саджає вас на літак чи поїзд) на дітей дають 250 фр плюс 25 на їжу.

Публікація переслана

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...