Перейти до публікації

Українським біженцям буде простіше влаштуватися на роботу в Німеччині


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Країна зіткнулася із серйозним дефіцитом кадрів. Щоб заповнити нестачу робочої сили, ФРН щороку потрібно близько 400 тис. трудових іммігрантів. Вирішити проблему покликаний новий план уряду щодо залучення кваліфікованих співробітників з-за меж Євросоюзу.

Схвалені бундестагом поправки до чинного імміграційного закону, відкривають нові шляхи для працевлаштування. Так, спрощено прийом на роботу для фахівців з інформаційних технологій, які не мають вищої освіти, але мають затребувану кваліфікацію.

Іноземцям, які приїхали за туристичною візою і знайшли роботу, також дозволять працевлаштуватися. До того ж, кваліфікацію більше не доведеться підтверджувати в Німеччині – достатньо двох років робочого стажу за спеціальністю.

Якщо у іноземців, які прибули до Німеччини до 29 березня і звернулися за наданням притулку, є пропозиції про роботу, вони можуть відкликати запит на притулок та отримати дозвіл на проживання як спеціаліст.

Отримати так звану Blue Card, особливий вид на проживання для висококваліфікованих фахівців стане простіше. Розмір необхідної для неї зарплати знижено до 3,5 тис. євро на місяць, а визнати диплом можна після прийому на роботу.

За даними дослідження національного агентства з праці Німеччини, приблизно у 200 із 1,2 тис. охоплених професій минулого року не вистачало робочої сили. Затребуваними є водії автобусів та працівники сфери обслуговування. Також потрібні ІТ-фахівці, фармацевти, архітектори, будівельники, а також фахівці з догляду за дітьми та хворими, пише Associated Press.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...