Перейти до публікації

Обов'язкове відвідування школи у Німеччині (навіть для дітей з України) і штрафи за пропуск


Alona

Рекомендовані повідомлення

Всі діти, які прописані в Німеччині, від 5-7 до 18 років зобов'язані, відвідувати школу в Німеччині.

Якщо дитина шкільного віку прописана в Німеччині, але не значиться за якоюсь школою - рано чи пізно "до Вас прийдуть". Цим грішать громадяни України ,  діти яких навчаються "на відстані" рідною мовою. Але це є порушення закону.

За цим слідкує Ordnungsamt та поліція. Дитина шкільного віку на вулиці в той час, коли у прилеглих школах йдуть уроки – це привід для поліцейських зупинитися та з'ясувати, у чому річ.

Якщо батькам достовірно відомо, що сьогодні школяр пропускає школу (наприклад, через хворобу) - батьки зобов'язані попередити класного керівника. Якщо дитина не прийшла без попередження - будуть залучені Ordnungsamt і поліція та дитину розшукуватимуть. Якщо не було поважної причини для прогулу школи – буде виписано штраф у кілька сотень, а часом і тисяч євро.

За дітей віком до 14 років штрафи сплачують батьки. Підлітків 14+ можуть просити платити самих. А за відсутності коштів — переказувати на соціальні роботи.

Важива деталь : При плануванні відпустки в перші роки життя в Німеччині іммігранти часом забувають про серйозність наслідків пропуску занять або просто не в курсі штрафних санкцій.

Також можуть вимагають або довідку від лікаря, або до школяра додому може надати Ordnungsamt з перевіркою. Якщо "хворої" дитини не виявиться вдома - штрафу не уникнути.

Поліцейські активно взялися за вилов таких порушників та перевіряли за пару днів до початку канікул «підозрілі» сім'ї з дітьми шкільного віку в аеропортах Меммінгена та Нюрнберга.

Поліція мала право під конвоєм доставити прогульника до школи прямо з трапа літака. Але служби Баварії не стали звіряти та зривати людям відпустки.

Тим більше, що їм і так, відпочивши, довелося розгрібати неприємності. Адже, крім пояснень із керівництвом навчальних закладів, на батьків чекав грошовий штраф у розмірі до 5000€!

Підстави для відстрочки чи звільнення від призову: ВАЖЛИВІ ЗМІНИ

Кабінет Міністрів України вніс зміни до Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом

Зокрема, змінами ПЕРЕДБАЧЕНО 

1. Визначити підстави для надання відстрочки від призову на строкову військову службу призовнику, який має дитину (дітей) віком до 18 років і виховує її (їх) самостійно.

ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ФАКТ ВИХОВАННЯ ДИТИНИ ОДНИМ ІЗ БАТЬКІВ 

2. Вилучити підстави для надання відстрочки від призову призовникам, які мають дитину або дружину з інвалідністю.

3. Визначити підстави для звільнення від призову на строкову військову службу призовників, які:

- виховують дитину з інвалідністю віком до18 років;

- виховують дитину з тяжкими захворюваннями;

- мають дружину з числа осіб з інвалідністю;

- здійснюють догляд за особами з інвалідністю або за особами, які його потребують.

Постанова прийнята на виконання вимог:

- Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення від військової служби осіб з інвалідністю та осіб, які доглядають за особами з інвалідністю i хворими дітьми»;

- Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян».

Безкоштовне проживання до кінця війни для українців, які тікають від війни!

З'явилися два вільні місця для жінок після 60 років в 3* готелі на півдні Польщі, 3-разове харчування в ресторані, допомога з документами.

Польща, Опольське воєводство

Всіх зацікавлених - пишіть в приват в телеграм @khrystyna_dransfeld або Vieber +48730153075

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...