Перейти до публікації

Хитрості ріелторських компаній в Іспанії


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Наперед можна сказати : якщо вам підозрілі умови чи вимоги до вас, то рекомендується шукати інші агентства нерухомості. Але якщо немає можливості,  то підписуйтесь, а потім повідомляйте про порушення

Ціна оренди, як і раніше, встановлює рекорди у Валенсії. Новий закон про житло, що просувається національною виконавчою владою, встановлює нові вимоги, такі як обмеження на підвищення цін у 2% або деякі положення, які мають дотримуватись агентства нерухомості.

У статті 20 нового Закону 12/2023 про право на житло йдеться про те, що в деяких випадках установи не повинні стягувати плату за свої послуги. У зв'язку з цим Федерація асоціацій споживачів та користувачів (FACUA) засудила 33 із цих агентств за стягнення комісій з тих, хто шукає житло в оренду.

У зв'язку з цим експерт з права нерухомості Асоціації адвокатів Валенсії Пілар Араго пояснив для "Valencia en Abierto", що "якщо орендна плата призначена для звичайного житла, агентство нерухомості не може стягувати свої збори. З іншого боку, якщо це оренда кімнати або тимчасова оренда будинку на кілька місяців, ви можете зробити це, тому що закон щодо цього нічого не говорить".

Ще один момент, який FACUA засудила - це надмірний попит на документацію, який запитується у особи, зацікавленої в оренді житла. Існує документація, яка не є обов'язковою.

"Реальність така, що якщо агентство чи орендодавець оформлює страхування житла, нам не потрібно надавати будь-які додаткові документи", - пояснює він. Обов'язкова документація - посвідчення особи, останні три платіжні відомості та трудовий договір.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...