Перейти до публікації

Виклик поліції у Німеччині


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Багато новоприбулих мігрантів бояться викликати поліцію, якщо здається, що ситуація недостатньо критична. Поліцію можна викликати у будь-якій ситуації, якщо здається, що вона потребує втручання правоохоронців.

Наприклад:

- розмова на вулиці на підвищених тонах,

- безхазяйний собака,

- тварина потрапила в біду,

- підозра на крадіжку.

 

Виклик екстреної поліцейської допомоги у Німеччині: 112 з будь-якого телефону.

Сучасні телефони передають місце розташування дзвінка з точністю до декількох метрів. Тому, швидше за все, навіть не доведеться пояснювати адресу події.

За хибний виклик поліції нічого не буде. Якщо, звісно, це стає регулярним заняттям. Коли людина неодноразово викликає поліцейських без приводу, на неї заводиться адміністративна справа та виписується штраф.

Після виклику краще дочекатися приїзду поліції – співробітники прибувають протягом 15 хвилин. Якщо навіть за цей час безхазяйний собака втік, господарі знайшлися, а люди, що кричать, розійшлися, досить просто повідомити поліцейському, що проблема вичерпана.

Свідків тяжкого злочину, які викликали поліцію і пішли, не дочекавшись приїзду, шукатимуть і залучатимуть, як свідка. Тому в цій ситуації краще зачекати, доки прибудуть правоохоронці, і повідомити їм свої дані.

Якщо подія дрібна, достатньо поспілкуватися з поліцією на місці та дати усні свідчення. Якщо справа серйозна, поліцейський візьме дані людини. Потім швидше за все йому надішлють повістку в поліцію для свідчень.

Свідчення запишуть (за потреби безкоштовно буде залучено перекладача), дадуть підписати протокол і відпустять. Якщо справа дійде до суду, можуть надіслати повістку на засідання.

Не ігноруйте повістки. Якщо не можете прийти, зателефонуйте та повідомте. У папері є номер справи та телефон контактної особи. Практично завжди підуть назустріч і перенесуть термін.

Якщо людина є важливим свідком у суді, перенесуть засідання. Суд зачитує щось із поліцейського протоколу лише у присутності допитаного свідка для так званої «конфронтації». Наприклад, коли людина на засіданні говорить зовсім не так, як у поліції, чи щось забуває.

Свідок зобов'язаний прийти до суду і говорити правду.

Відсутніх без попередження розшукуватиме вбрання поліції. Знайдуть – примусово приведуть до зали суду плюс випишуть штраф 200€.

Спійманий на брехні ризикує сісти у в'язницю на рік.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...