Перейти до публікації

Умови повернення в Україну з Нідерландів


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Громадяни України, які хочуть повернутися додому або їхати далі (в третю країну), можуть отримати допомогу (здебільшого, інформаційну) від Служби повернення та виїзду (DT&V, Dienst Terugkeer & Vertrek). Ця підтримка стосується інформації та порад, підтримки з оформленням (заміною) проїзних документів та допомоги з транспортом в Україну (чи навіть іншу країну) від DT&V.  Допомога стосується всіх переміщених осіб з України, як тих, що живуть у муніципальних притулках, так і в сім’ях.

Коли ви хочете переїхати до іншої країни за межами ЄС, ви також можете отримати рекомендації від IOM.

Переміщення між країнами в межах ЄС можна здійснювати самостійно.

- Контакти Служби повернення та виїзду (DT&V): https://www.dienstterugkeerenvertrek.nl/

- Контакти  Міжнародної організації з міграції (IOM): https://iom-nederland.nl/en/

Для повернення Вам потрібен або дійсний закордонний паспорт (строк дії  паспорту можна продовжити на 5 років у консульстві України в Нідерландах) або посвідчення особи на повернення в Україну (можна отримати у консульстві України в Нідерландах).

Також у роз’ясненні від прикордонної служби йде мова про те, що громадянина України в принципі не можуть не впустити до України, тому повернутися в Україну можна і по внутрішньому паспорту. Але для того, щоб пройти всі процедури на кордоні швидше, краще все ж мати принаймні посвідчення особи на повернення в Україну.

Умови повернення в Україну з Нідерландів

- Повідомте ваш муніципалітет, що ви виїзджаєте з Нідерландів.

Це потрібно для того, щоб вас зняли з реєстрації (але ідентифікаційний номер - BSN - у вас лишиться) та для припинення виплат соціальної допомоги, якщо ви їх отримуєте. Якщо ви отримуєте й інші виплати, то потрібно повідомити й ту установу. що вам їх надає.

- Вам буде потрібно або записатися на прийом, або зробити це онлайн за допомогою DigiD. БІльш детально про те, як записатися на прийом або знятися з реєстарції через інтернет, дивіться на сайті вашого муніципалітету. Але в будь-якому випадку просто надіслати листа або зателефонувати буде недостатньо.

За законом ви зобов’язані повідомити муніципалітет про зміну місця проживання.

Ви маєте повідомити про свій переїзд максимум за 5 днів до дати переїзду. Якщо ви вчасно не повідомите про свій переїзд, вас можуть оштрафувати. Якщо ви не оплатите цей штраф, у вас можуть бути проблеми у майбутньому, коли ви захочете відвідати Нідерланди або інші країни ЄС. Ви отримаєте підтвердження про зняття з реєстрації.

- Також не забудьте закрити банківський рахунок (якщо він є), інакше кожного місяця з нього буде списуватися плата за користування (якщо не зараз. то потім. коли скінчиться безкоштовний період).

Ви можете знятися з реєстрації в Нідерландах, повернутися в Україну, зрозуміти, що не почуваєтеся там безпечно і поїхати знову до Нідерландів. Юридично це не заборонено, ви все ще матимите право на тимчасовий захист.

*Тут вам знову знайдуть житло зареєструють у муніципалітеті тощо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...