Перейти до публікації

11 штрафів, які легко можна отримати в Амстердамі та зокрема в Нідерландах


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Незважаючи на те, що поліція в Нідерландах  доброзичлива і за рідкісними винятками виписує штрафи з першого разу, варто пам'ятати про те, що порушення правил не завжди зійде з рук і закінчиться лише попередженням.

11 простих штрафів, що діють у Амстердамі (а деякі з них – і по всіх Нідерландах), на які через незнання можуть потрапити як туристи, так і місцеві. Судячи з офіційних звітів, за багатьма з них ловлять близько 20 000 осіб на рік!

1. За брак велосипедного дзвінка, світловідбивачів та підсвічування у темний час доби

Отже, щоразу, сідаючи на велосипед без дзвінка чи відбивачів на шинах, педалях та задньому колесі, будь-який амстердамець (а насправді нідерландець, оскільки ці правила єдині по всій країні) ризикує втратити 35 €. За невикористання підсвічування у темний час доби штраф складає 55 €.

 

2. За використання мобільного телефону під час подорожі

Тому велосипедистам, які сидять у телефоні під час поїздки, доведеться заплатити 95, водіям мопедів – 160, а водіям автомобілів – 240€.

 

3. За поїздку на «спеціальних мопедах», які не внесені до списку дозволених

Країна досить чітко визначає види допущеного індивідуального транспорту: це велосипеди, автомобілі, скутери та мотоцикли. Відповідно, все, що не потрапляє в жодну з цих категорій, за рідкісним винятком - нелегально, так що при використанні власник ризикує отримати не тільки попередження, але і справжнісінький штраф від 260€

 

4. За неможливість пред'явити посвідчення особи

Не варто ставитись до цього штрафу несерйозно: по-перше, для людей віком від 16 років він становить 90 € (молодше - 45 євро), а по-друге, його не можна оскаржити.

 

5. За викинуте в недозволеному місці сміття

Порушникам, спійманим вперше, загрожує штраф у розмірі 95€, але якщо знехтувати правилом, він може зрости до 1250 €.

 

6. За годування птахів

Годування птахів, особливо хлібом, небезпечним для шлунково-кишкового тракту будь-який з них, - це не допомога пернатим. Передбачений штраф становить 70 €.

 

7. За розпиття алкоголю

В Амстердамі є зони, де заборонено вживати будь-які алкогольні напої у пляшках, банках чи склянках у громадських місцях, тобто на вулиці.

Штраф у розмірі 95€.

 

8. За громадське сечовипускання

Проблема публічного сечовипускання стоїть у

Амстердам особливо гостро.

Штраф у 140€.

 

9. За куріння на залізничних станціях

Штраф за недотримання складе класичні 95€.

 

10. За несанкціоновану оренду житла

Приклади штрафів: 435€ за здачу в експлуатацію житла без дозволу; 3400€  за використання житлового приміщення без ліцензії у разі некомерційної діяльності;

7 070 € за здачу житлового приміщення у користування без ліцензії у разі комерційної експлуатації; 14150 € для орендаря, який здає свій будинок без дозволу за вищою орендною платою, ніж фактично платить сам.

 

11. За запуск феєрверку

Феєрверк ділиться тут на легальний і нелегальний, але навіть легальний споживачам дозволяється запускати тільки з 6 вечора 31 грудня до 2 години ночі 1 січня (власне, тому ця ніч і виходить такою феєричною). грудня. І запуск, і продаж феєрверку поза вказаним часом переслідуються за законом. Мінімальний штраф у розмірі 100 € застосовується до транспортування феєрверків, щонайменше 250€ - до запуску легальних, а 400€ - незаконних.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...