Перейти до публікації

Як відмовитися від захисту у Німеччині: алгоритм дій?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Якщо людина, яка отримала тимчасовий захист у Німеччині, вирішила залишити країну і повернутися до України або переїхати в іншу країну, необхідно врегулювати всі питання з урядовими органами. Це потрібно, щоб не залишитися у боргу перед Німеччиною та уникнути проблем у майбутньому.

Якщо людина не отримує соціальної допомоги від уряду Німеччини, то жодних додаткових дій щодо втрати статусу тимчасового захисту здійснювати не потрібно.

Якщо людина буде відсутня на території Німеччини більше 6 місяців, то вона просто втратить цей статус автоматично після закінчення терміну дії посвідки на проживання (Aufenthaltstitel). Він просто не матиме підстав для оновлення цього документа.

Зовсім інша історія, коли людина перебуває на соціальному забезпеченні в Німеччині, отримує соціальну допомогу та користуються іншими привілеями. У такому разі людині, яка вирішила виїхати з Німеччини, необхідно зробити такі кроки:

1. Повідомте Jobcenter, що ви вирішили повернутися до України. Jobcenter – це орган, через який стають на біржу праці, проходять інтеграційні мовні курси та отримують соціальну допомогу;

2. Зробіть взаєморозрахунки з Jobcenter. Наприклад, якщо ви отримали соціальну допомогу до кінця місяця, а виїжджаєте у середині місяця. У такому разі необхідно буде повернути сплачену суму з дати від'їзду до кінця місяця;

3. Після розрахунків за Jobcenter рахунок у банку можна закривати;

4. Зареєструватися у місті Kreisverwaltungsreferat (KVR);

5. Повідомити міграційну службу адміністрації округу Landratsamt, що ви плануєте виїхати з Німеччини.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...