Перейти до публікації

Штрафи для велосипедистів у Польщі


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Велосипедисти у Польщі можуть отримати навіть 30 тисяч злотих штрафу. Поєднання алкоголю з їздою на велосипеді – не дуже гарна ідея. Зараз за таку поведінку передбачені дуже серйозні штрафи

Запроваджений у 2022 році тариф суттєво посилив усі покарання за порушення ПДР. При цьому не оминули увагою і порушення ПДР велосипедистами та водіями немоторних транспортних засобів. Оскільки погода за вікном стає все кращою і кращою, варто хоча б коротко нагадати, чим може бути небезпечна їзда на велосипеді після вживання алкоголю.

Згідно з чинним тарифом, за керування велосипедом або іншим немеханічним транспортним засобом після вживання алкоголю передбачено штраф у розмірі 1000 злотих (згідно з правилами: від 0,2 до 0,5 проміле). Якщо йдеться про стан сп’яніння, тобто коли алкотестер показує результат понад 0,5 проміле, то штраф зростає до 2500 злотих.

Однак остаточне покарання може бути ще вищим, якщо особа створила небезпеку на дорозі. У такій ситуації справа може бути передана до суду. Максимальний передбачений штраф становить 30 000 злотих, а також суд може видати заборону на керування немеханічним транспортним засобом. Втім порушнику загрожує навіть тюремне ув’язнення.

ЗМІ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...