Перейти до публікації

Громадський транспорт у містах Чехії для біженців з України : умови й тарифи


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Брно

З початку 2023 року в Брно та краї скасували безкоштовний проїзд громадським транспортом для біженців. Так, для українців діють стандартні тарифи

 

Острава:

Згідно з інформацією на сайті Dopravní podnik Ostrava (Транспортна служба Острави), 30 вересня 2022 року скасували безкоштовний проїзд для біженців. З 1 жовтня 2022 року для українців з тимчасовим захистом діють стандартні тарифи на проїзд.

Загалом є коротко- та довготривалі квитки, а також групові проїзні.

Короткотривалі квитки – можна придбати в транспортному засобі карткою (як ApplePay, так і GooglePay), Кредитним квитка або онлайн у застосунку MojeDPO.

 

Довготривалі квитки – можна придбати на один, три та сім днів. Проїзні можна придбати в касах, смс або в застосунку MojeDPO.

Групові квитки – може подорожувати до п’яти осіб. Такий проїзний коштує 200 Kč, а придбати його можна в застосунку MojeDPO та в касах.

 

Плзень

З 1 жовтня 2022 року Plzeňské městské dopravní podniky (Плзеньська міська транспортна служба) змінила умови безоплатного перевезення громадян України у громадському транспорті.

Біженці можуть їздити безкоштовно протягом одного місяця після отримання візи тимчасового захисту за умови наявності візи тимчасового захисту.

 

Ліберець

На сайті Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (Транспортна служба міст Ліберець і Яблонце над Нісоу) вказано, що від неділя 1 травня для біженців діють стандартні тарифні умови.

 

Усті над Лабем

Офіційний сайт Устецького краю з 1 липня 2022 року скасував безкоштовний проїзд для біженців. Для українців діють стандартні тарифи на проїзд у громадському транспорті.

 

Ческе Будєйовіце

Dopravní podnik města České Budějovice (Транспортне підприємство міста Ческе Будєйовіце) з 31 грудня 2022 року скасувало безкоштовний проїзд для біженців. Так, для українців діють стандартні тарифи.

Безкоштовний проїзд діє для таких осіб: діти до 6 років, люди з інвалідністю, особи, старше 75 років та інші.

 

ЗМІ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...