Перейти до публікації

Нагадування щодо реєстрації українських авто в Італії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Громадяни України, які через війну змушені були виїхати до Італії на власному автотранспорті, зареєстрованому в Україні, і звернулися до компетентних органів з проханням оформити тимчасовий захист, можуть користуватися таким транспортним засобом на території країни протягом одного року з моменту в’їзду / ввезення транспортного засобу на митну територію Італії.

Оскільки тимчасовий захист в Італії автоматично продовжено до 31 грудня 2023 року, щоб спростити умови для громадян України, які отримали відповідну посвідку на проживання у компетентних органах Італії, Міністерство інфраструктури і транспорту Італії переглянуло правила використання транспортних засобів, зареєстрованих в Україні.

Циркулярним листом від 12.05.2023 №14744, який набрав законної сили 22 травня, визначена можливість тимчасового оформлення італійських державних номерних знаків серії ЕЕ для одного транспортного засобу, який належить тимчасово переміщеній особі з України.

Такі транспортні засоби не потребують розмитнення.

Кого стосується таке нововведення?

Громадян України, які мають дійсну посвідку на проживання, яка підтверджує тимчасовий захист в Італії (Permesso di soggiorno - protezione temporanea - emergenza Ucraina) і є власниками транспортного засобу, зареєстрованого в Україні (легковика до 3,5 т або мотоцикла).

Який строк дійсності таких номерних знаків?

Тимчасові державні номерні знаки серії ЕЕ будуть дійсні до кінця терміну дії Permesso di soggiorno - protezione temporanea - emergenza Ucraina.

Що для цього потрібно?

Щоб отримати тимчасові державні номерні знаки серії ЕЕ потрібно звернутися до відділу Motorizzazione Civile. На півночі Італії це - Bologna, Bolzano, Brescia, Genova, Milano, Torino, Trieste, Udine, Varese, Venezia, Vicenza.

Необхідні документи:

- заповнена заява (детальніше у відділі Motorizzazione Civile);

- документ, що підтверджує особу заявника, виданий українськими або італійськими компетентними органами;

- Permesso di soggiorno - protezione temporanea - emergenza Ucraina;

- копія документа про присвоєння італійського податкового номера (codice fiscale);

- копія українського свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу (якщо свідоцтво не містить транслітерації латинськими літерами, потрібно звернутися до консульської установи України та отримати довідку, передбачену Додатком 2 до згаданого циркулярного листа Міністерства інфраструктури і транспорту Італії);

- підтвердження оплати (детальніше у відділі Motorizzazione Civile);

- документи, що підтверджують повноваження представника, якщо клопотання порушується не особисто.

Просимо зауважити, що переклад документів, виданих компетентними органами України, не вимагається, якщо вони містять інформацію латинськими літерами.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...