Перейти до публікації

Допомога психолога українською мовою у Нідерландах


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Українці, які отримали тимчасовий захист в Нідерландах, невдовзі зможуть отримувати психологічну допомогу рідною мовою. Уряд країни обрав дві організації для втілення цього у життя: партнерство Empatia та Українську службу психосоціальної допомоги переселенцям (LOOP).

Нідерландська рада у справах біженців, наш фонд Опора та компанія PsyGlobal разом створюють Empatia, яка допомагає психологам у процесі оцінки їхньої кваліфікації за допомогою Nuffic, а потім зв’язує їх із відповідним місцем роботи та українцями, які потребують догляду. LOOP – це інформаційний, довідковий та консультативний центр для професіоналів і сторін, які працюють з переміщеними особами з України (наприклад, державні установи та постачальники медичних послуг). Вони можуть звернутися сюди із запитаннями про психосоціальну допомогу.

Переміщені особи з України в Нідерландах часто працюють на роботі, яка не потребує високої кваліфікації та оплачується не набагато вище за законодавчо встановлений мінімум. З часом стає все більш видною невідповідність між рівнем роботи та досвідом роботи/рівнем освіти українських переміщених осіб. Українські психологи зможуть працювати за фахом і при цьому допомагати своїм співвітчизникам.

Важливою перевагою залучення українських психологів є те, що допомога стає доступнішою для тих, хто її потребує. Психологи зможуть виконувати роботу, яка відповідає їхній освіті та досвіду роботи. Залежно від оцінки кваліфікації, вони будуть працювати як базовий психолог у лікувальній допомозі або як професіонал у профілактичній допомозі в муніципалітеті, GGD або соціальній організації.

Джерело: тelegram-канал opora_nl

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...