Перейти до публікації

Як Користуватись міським транспортом в Амстердамі?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Міський транспорт (трамваї, автобуси, метро, безкоштовні пороми) Амстердам обслуговується компанією GVB. Запам'ятайте цей блакитний логотип, він розміщується на борту транспорту.

Крім компанії GVB, у Нідерландах є безліч інших транспортних компаній (Connexxion, EBS, Arriva, вони курсують у передмісті та за межами Амстердама, але іноді частина маршруту пролягає і через столицю). Квитки GVB там не діють, тому перед посадкою у транспорт (це стосується автобусів) вам важливо подивитися, до якої компанії він належить.

Як дізнатись, який транспорт вам підійде?

Скористайтеся безкоштовним планувальником маршрутів Glimble – він підкаже, який транспорт вам підійде та дасть розклад. Інформація в системі оновлюється як реальний час.

• Завантажити Glimble для iOS >>

• Завантажити Glimble для Android >>

Скільки коштує проїзд у трамваї, автобусі, метро Амстердама у 2023 році?

Є кілька типів квитка. Відрізняються вони тривалістю дії. Відлік часу починається з того моменту, коли ви зачекінилися (просканували проїзний на вході) в автобусі, трамваї чи метро.

Дітям до 4-х проїзд безкоштовний. Для дітей 4 – 11 років є спеціальний квиток на 24 години, який у 2023 році коштує €4,50

Ви також можете купити туристичну карту I Amsterdam на 24 – 120 годин, яка включає безкоштовний проїзд у транспорті GVB. Якщо у вас є багаторазова універсальна карта OV-chipkaart (вона діє у всіх видах транспорту Голландії, коштує 7,50€ за саму карту, у поїздках списується сума за кілометраж), ви можете скористатися нею.

Користуючись громадським транспортом Амстердама, обов'язково потрібно робити чек-ін та чек-аут (прикладати квиток до валідатора) на вході та виході. На вході автомат покаже вам напис Goede reis («Хорошої поїздки»). На виході – «Tot ziens» («До побачення»).

Вхід у транспорт здійснюється через передні та середні (у трамваях) двері. У трамваях біля середніх дверей сидить кондуктор. Або він або водій контролюють, щоб кожен пасажир зробив чек-ін.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...