Перейти до публікації

Чи можуть у Польщі виселити за несплату оренди та комуналки?


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Орендодавець не може самостійно виселити навіть недобросовісного орендаря. 

У Польщі закон захищає від виселення навіть тих квартиронаймачів, які не платять орендну плату і псують орендовані квартири. При цьому власники зобов’язані вчасно сплачувати комунальні послуги, пише inpoland.net.pl.

Деякі домовласники стикалися з проблемою, коли квартиранти не дотримуються правил користування орендованим житлом. До цієї групи входять, серед іншого, орендарі, які не сплачують орендну плату. Орендодавці стверджують, що в суперечці з такими мешканцями вони знаходяться в невигідному становищі, оскільки положення польського законодавства ставлять орендарів у привілейоване становище, навіть якщо вони не виконують умови договорів. Ба більше, навіть якщо квартиронаймачі не сплачують за комунальні послуги, то власник не може собі цього дозволити. Оскільки за несплату експлуатаційних платежів відповідальність несе лише власник житла. Також домовласник не може виступити із заявою, щоб орендарям відключили електрику або воду, оскільки таким чином він створює перешкоду для проживання квартирантів.

Юристи підтверджують, що орендодавець не може самостійно виселити недобросовісного орендаря. Це може мати серйозні правові наслідки. За вчинення дій, спрямованих на примусове виселення орендаря та постійне перешкоджання йому користуватися приміщенням, власнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...