Перейти до публікації

По всій Німеччині за 49 євро. Що важливо знати про новий квиток


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

З 1 травня у Німеччині почав працювати єдиний проїзний за 49 євро на місяць. Ще кілька днів тому канцлер країни Олаф Шольц сів за кермо міського електробуса, щоб знову прорекламувати та похвалити цей квиток. Але проїзний, схоже, й так уже почали активно купувати. Ось що важливо знати про новий квиток:

Його можна використовувати у міських автобусах, трамваях, метро, приміських поїздах та на поромах, які відносяться до громадського транспорту, по всій Німеччині. Виняток - швидкісні поїзди та автобуси далекого прямування.

Проїзний також дійсний на деяких маршрутах біля кордону Німеччини у Данії, Франції, Австрії, Польщі та Чехії. По ньому можна їздити, наприклад, у Зальцбурзі та Куфштайні в Австрії, Базелі та Шаффхаузені у Швейцарії, у Свіноуйсьці у Польщі та в нідерландському Венлі.

За цим абонементом безкоштовно можна проводити із собою лише дітей віком до 6 років. За перевезення велосипедів доведеться заплатити окремо. Плюс у різних регіонах Німеччини є свої правила. Так, у Баварії з 1 вересня цей квиток коштуватиме студентам 29 євро замість 49. У Гамбурзі ті, хто мало заробляють, можуть отримати абонемент за 19 євро. У Берліні проїзний поширюється як на власника, а й у його собаку.

Квиток можна купити онлайн на сайті Deutsche Bahn або регіональних транспортних компаній та в їх офісах. Це щомісячний абонемент, він продовжується автоматично.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...