Перейти до публікації

Основні правила дорожнього руху в Італії


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

У цій країні рух на дорозі правосторонній, тож обганяти можна лише ліворуч. Також тут діють швидкісні обмеження, як і в інших країнах ЄС.

У населених пунктах дозволено рухатись зі швидкістю до 50 км/год, за межами міста – 90 км/год, на другорядній дорозі – 110 км/год, на швидкісній автостраді – 130 км/год. Перевищення швидкості в Італії фіксують тисячі радарів, тож уникнути штрафу не вдасться.

Крім того, поліція Італії дуже прискіпливо ставиться до тих водіїв та пасажирів, які ігнорують ремені безпеки, розмовляють за кермом по телефону чи вмикають протитуманки, коли видимість є більшою за 50 метрів. Водночас ближнє світло фар за межами населених пунктів має бути увімкненим постійно.

Італійські особливості на дорозі

Найбільше вас може здивувати поведінка водіїв на так званому кільці. Хоча тут, як і у всьому ЄС, перевага надається тим, хто «на кільці», автомобілі часто ігнорують це правило. Тож не дивуйтеся, якщо ви попри перевагу, не зможете проїхати першим. Такий менталітет італійців.

Крім того, доведеться звикнути і до особливого розташування дорожніх знаків. Вони тут встановлені не прямо, а під кутом до потрібної вулиці. Також односторонній рух в Італії дуже поширений. Тому їхати, не значи дорогу, краще за допомогою навігатора, аби не втрапити у халепу.

Знак «Zona traffico limitato»

Якщо ви потрапите в історичний центр, наприклад, Флоренції чи Риму, то можете зустріти дорожній знак з написом «Zona traffico limitato», який обмежує рух приватного транспорту. Насправді, зрозуміти дані, вказані на ньому, доволі просто. На табличці зазначені дні та час, коли рух заборонено. Тож, насамперед, варто знати, що означають скорочення днів італійською (Lun – понеділок, Mar – вівторок, Mer – середа, Gio – четвер, Ven – п’ятниця, Sab – субота, Dom – неділя). Крім того, напис «diurna» означає денний час з 06:30 до 21:00, «notturna» – нічний з 21:00 до 06:30. До слова, за ігнорування цього знака може бути виписаний штраф €100.

ЗМІ

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...