Перейти до публікації

Де в Німеччині можна посмажити шашлики та зробити гриль


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Чи існує в Німеччині традиція робити шашлики?

Німці надзвичайно полюбляють відпочинок зі смачними закусками, ковбасами та м’ясом, однак не влаштовують грилі та не смажать шашлик де заманеться. У державі діє чітко регламентований закон гриля Grillplatz, який забороняє розводити багаття на природі за винятком спеціально відведених для цього місць. Щоб знайти такі території, потрібно знайомитися з вивісками та знаками. Навіть якщо ви не розумієте, про що йдеться, малюнок скаже сам за себе. За порушення цих правил можна заплатити чималий штраф. Адже в Німеччині за неправильне поводження з природою штрафують досить жорстко.

Чи можна робити гриль в парку в Німеччині?

У більшості країн Європи, у тому числі в Німеччині зокрема немає такого поняття, як земля, що нікому не належить. У кожної території, парку та водоймища є свій власник. Щоб уникнути адміністративних покарань, потрібно дотримуватися правил відпочинку на відкритій місцевості. Зверніть увагу:

На сайті кожного місцевого органу самоуправління є список територій, де дозволено робити барбекю та шашлик. Якщо є контакти власника землі, потрібно зателефонувати і запитати про правила поводження.

Іноді за користування територією потрібно заплатити, тому що там можуть бути спеціально обладнані місця для відпочинку з альтанками, столиками та навісами.

Розводити багаття можна тільки у спеціально відведеному для цього місці. Про це може повідомити власник або на території буде встановлено знак.

Розводити багаття біля дерев категорично заборонено. Якщо ви хочете посмажити м’ясо в парку, це можна робити лише на грилі, ніяких мангалів. В інакшому випадку це може закінчитися пожежею і відпочинок закінчиться невдало для вас та навколишнього середовища.

Не можна встановлювати гриль близько до землі. Це може шкідливо вплинути на ґрунт та рослинність.

Діє заборона спалювати щось з того, що вас оточує, окрім особистих речей. Мається на увазі гілки, палки, листя тощо. Вогонь можна робити тільки з пального.

Після себе потрібно прибрати. Територія після вашого пікніку має лишитися такою, як була до.

Чи можна готувати гриль біля водоймищ?

Біля відкритих водоймищ завжди стоять знаки про заборону розведення багать. З екологічної причини, це може не лише змінити структуру ландшафту, але й представникам флори та фауни, що там мешкають. Окрім цього, не можна вмикати гучну музику, щоб не налякати звірів та пташок. Покарання може й не бути, але представники поліції попередять вас про неправильну поведінку у подібних місцях. Біля озер та річок можна відпочивати чи засмагати, для шашликів та грилю це місце не підходить.

Чи можна посмажити гриль на балконі?

В цілому, це цілком нормальна практика, не заборонена законом. Однак у різних регіонах Німеччині по-своєму трактують право використовувати гриль на балконі. З одного боку, людина знаходиться на своїй територію та не шкодить природі. З іншого боку, навколо є сусіди, які може не влаштовувати дим чи запах смаженого м’яса. Тому потрібно дотримуватися базових правил:

Якщо помешкання не ваше, запитайте в орендодавця про право робити гриль на балконі. У договорі оренди може й не бути пункту про таку заборону, однак якщо власник квартири проти, краще не діяти йому наперекір.

Дізнайтесь загальні правила будинку у представників місцевого самоуправління, чи дозволено робити на цій території барбекю або гриль.

Попередьте сусідів, коли та о котрій годині ви будете робити гриль. Вони мають право дізнатися заздалегідь, щоб уникнути зайвих неприємностей.

Краще втілювати такі плани вдень, тому вранці люди ще сплять, а ввечері відпочивають.

Де в Берліні дозволено робити гриль та розводити багаття?

У кожному місті Німеччини є список місць із дозволеними територіями для шашлику, барбекю та грилю. Зокрема у Берліні це такі:

Friedrichshain – це місце знаходиться на висоті, тому воно є безпечним для розведення багать. Завдяки деревам є можливість відпочивати в тіні. Також поруч є парковка, де можна лишити автомобіль.

Kreuzberg – це парк, де дозволено смажити шашлики. Зазвичай тут багато шумних компаній та зібрань молоді.

Lichtenberg – у цьому регіоні є 3 парки для подібного відпочинку: Fennpfuhlpark та Stadtpark Lichtenberg. Спеціально відведені місця для барбекю можна визначити по лавкам і столикам. Поруч є магазини, де можна закупитися.

Prenzlauer Berg — Mauerpark. Це найпопулярніше серед німців місце для активного дозвілля з грилем. Тут влаштовують ярмарки і проводять концерти.

Tempelhofer Feld – це покинутий аеропорт, куди доведеться трохи пройтись. Поблизу немає магазинів, тому закупитися продуктами доведеться заздалегідь. Незайвими будуть кепки та панамки, тому що на території колишнього аеропорту немає дерев.

Штрафи за розведення багаття в недозволених містах

За розведення багать біля пам’яток природи або на території заповідників, а також в інших недозволених місцях на природі, на порушників очікує штраф. Кожен випадок розглядається індивідуально, але в цілому штраф може становити до декілька тисяч євро.

За який відпочинок на природі в Німеччині можуть покарати ще?

Нерідко трапляються випадки, коли відпочивальники не тільки смажать м’ясо, але й хочуть трохи додати трохи свіжої рибки. Але для цього потрібно мати спеціальний сертифікат із дозволом. До того ж, територія теж має бути спеціально відведеною для ловлі риби. Якщо працівники екологічної інспекції під час чергового огляду знайдуть у вас знаряддя для рибальства, за це можна понести кримінальне покарання та сплатити штраф – 5000 євро.

Втім штрафи не призначаються негайно, перші покарання вважаються попереджальними. У різних містах суми відрізняються. Наприклад, у Північній Рейн-Вестфалії це 50 євро, у Берліні – 20, а у Бремені – 5.

Якщо ж ви хочете вполювати дичину, наприклад, ту ж качку у ставку чи фазана, жоден німець не залишиться осторонь цієї ситуації. Тварини та природа для них – важлива та цінна річ. Вони без попереджень можуть викликати поліцію і вас одразу відвезуть у відділок. Те, що ви іноземець, не полегшить ситуації. Пам’ятайте: незнання закону не звільняє від відповідальності.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...