Перейти до публікації

Робота для українців у Німеччині без знання мови


Mykola_

Рекомендовані повідомлення

Українці на ринку праці Німеччини

Більшість українських біженців, які мігрували до Німеччини через війну, стикнулися з проблемою мовного бар’єра. Окрім інших незручностей, незнання мови дуже ускладнює працевлаштування. Тим не менш, Федеральне агентство зайнятості країни оприлюднило дані, згідно яких більше 125 тисяч українських мігрантів вже мають легальну працю та платять соціальні внески – і це приблизно 17 % від загальної кількості вимушених переселенців.

Куди можна працевлаштуватися українцям у Німеччині без знання мови?

За статистикою, на сьогодні великий попит країна відчуває на виробництві в машинобудівній, електротехнічній та електричній галузях, а також у сфері обслуговування. Тож із початковим рівнем розуміння німецької мови найдоступнішими для українців на сьогодні є вакансії саме в таких галузях.

Вакансії для українців у Німеччині на виробництві та на складах

Різноробочі — фізично важка праця, яка потрібна всюди: від промисловості та будівництва до забезпечення функціонування малих підприємств. Середня заробітна плата коливається в межах 1200–1900 євро в місяць.

Працівники промислових підприємств. Великим попитом користуються такі професії: монтажники, слюсарі, електрики, механіки. Попит постійний, а зарплата залежатиме від досвіду роботи, специфіки підприємства й обов’язків. Середня зарплата 2000–4000 євро в місяць.

Робота на заводах та різних складах. Наявний постійний попит з мінімальними знаннями мови. Найрозповсюдженіші професії: сортувальник, пакувальник, вантажник. Середня зарплата 1500–2000 євро в місяць.

Працівники харчової промисловості – ця робота так само вимагає мінімального знання мови. Найпопулярнішими напрямками працевлаштування є фасувальники та робітники на викладку товарів. Середня зарплата 2000–2500 євро в місяць.

Вакансії для українців у Німеччині в сфері обслуговування

Опікуни за людьми похилого віку. На таку професію є попит, як у державних, так і в приватних закладах по догляду за літніми людьми. Мінімальний термін працевлаштування від 6 місяців до 1 року. У багатьох місцях вистачить знання німецької на базовому рівні. Середня зарплата 1000–1200 євро в місяць.

Прибирання — одна з найдоступніших професій для українців у Німеччині, яка не вимагає спеціальних вмінь, знань та навичок. Середня зарплата 1000–1200 євро в місяць.

Готельно-ресторанний бізнес — один з найпопулярніших видів зайнятості для українців у Німеччині. Зазвичай українці працевлаштовуються офіціантами, прибиральниками, мийниками посуду. Заробітна плата різниться від кола обов’язків, але наявні чайові. Середня зарплата 1500–3000 євро в місяць.

Вакансії для українців у Німеччині на будівництві

Будівництво дає досить широкий спектр вибору спеціальностей: від простого робочого до спеціаліста. Також характеризується сезонністю. Середня зарплата 2000–4000 євро в місяць.

Вакансії для українців у Німеччині в сфері логістики

Сфера транспорту та перевезень так само є доступною для українців, але тих, які мають права міжнародного зразка. Водії завжди потрібні у великі логістичні компанії та в малі підприємства. Німеччина — це країна з великим товарообігом. Тому така професія є постійно актуальною. Середня зарплата 2000–3000 євро в місяць.

Вакансії для українців у Німеччині в сільському господарстві

У сільському господарстві українцям доступний досить великий перелік вакансій, а також наявний постійний попит на таких робітників. Тут потребують працівників для роботи в теплицях, догляду за тваринами тощо. Є робота як на постійній основі, так і сезонного характеру. Середня зарплата 1200–2000 євро в місяць.

Не престижні, але добре оплачувані роботи без знання мови в Німеччині

У Німеччині є спеціальності, які не вимагають наявності вищої освіти та знання мови, і при цьому не користуються популярністю серед місцевого населення через специфіку діяльності. До них належать:

М’ясник – робота м’ясника в Німеччині має досить великий попит, але не користується популярністю серед німців, бо вимагає значної фізичної праці та має свої особливості. До плюсів можна віднести заробітну плату, яка на початку кар’єри складає від 3200 євро на місяць, після кількох років досвіду — від 4100 євро в місяць.

Працівник евакуаційної служби – на евакуаторі авто. Основні компанії-роботодавці працюють на офіси, страхові компанії, майстерні й тим самим добре заробляють. До плюсів — зарплата на початку кар’єри від 1500 євро в місяць, досвідчені працівники — від 4 тисяч євро в місяць. До мінусів — важка фізична праця, яка супроводжується часто неприємним спілкуванням з власниками транспортних засобів.

Трунар — це добре оплачувана професія, якою ніхто не хоче займатися. Специфіка та важкість роботи полягає не тільки у фізичному навантаженні, бо не кожен погодиться працювати в похоронному бюро. До плюсів — зарплата на початку кар’єри від 3500 євро на місяць.

Усі розцінки заробітних плат актуальні на 2023 рік та вказані в брутто.

Джерело

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...