Перейти до публікації

Румунія обмежить грошову допомогу українським біженцям


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Нещодавно речник уряду Дан Чербунару заявив про те, що українські біженці в Румунії отримуватимуть допомогу 4 місяці поспіль. Раніше допомога надавалась щомісяця за програмою 50/20.

За словами Чербунару, прийнята постанова "встановлює можливість надання щомісячної одноразової допомоги максимум на чотири місяці поспіль, починаючи з 1 травня 2023 року".

У разі забезпечення проживання, встановленого повітовими радами, "фіксовані суми на харчування та проживання будуть виплачуватися підрозділом, який надає житло".

Грошову допомогу отримають тільки ті українці, які нададуть підтвердження працевлаштування або зарахування неповнолітніх до навчальних закладів. За цієї умови українці отримають 2000 леїв (400 євро) на сім'ю до кінця 2023 року.

Наразі приблизно 110 тисяч українців залишилися в Румунії, з яких 5 007 мають роботу в країні. Чербунару наголосив, що у такі зміни необхідні для стимулювання інтеграції.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...