Перейти до публікації

Народження дитини в Італії . Дії батьків з України


Sofia_Petrenko

Рекомендовані повідомлення

Народження дитини. Дії батьків

У нас в Італії народилася дитина. Які наші дії?

Отримати свідоцтво про народження в комуні, апостилювати у відділенні легалізації територіально компетентної префектури

Оформити набуття дитиною громадянства України за народженням із отриманням Довідки про реєстрацію особи громадянином України в ГКУ в вашому місті.

Подати в ГКУ в вашому місті заяву та необхідні документи для оформлення для дитини паспорту для виїзду за кордон

Для реєстрації та отримання свідоцтва про народження в комуні, врахувати, що співробітник відділу РАГС присвоїть дитині: випадок 1) прізвище батька або випадок 2) прізвище матері, якщо батько у свідоцтві про народження не вказується.

При цьому, щоб уникнути написання італійською мовою прізвища дівчинки, на кшталт, Кропивницький Марія (випадок 1) або прізвище хлопчика Павлова Ігор (випадок 2) батьки або один із них можуть оформити в ГКУ довідку для італійського відділу РАГС комуни про традиційне для української мови написання прізвищ на –ий- або –ов- для хлопчиків або дівчаток.

Тобто, з такою довідкою батьки/один з них матимуть додаткові аргументи наполягати, в разі потреби, у відділенні РАГС комуни, щоб у свідоцтві про народження дитини, попри прізвище батька Кропивницький, прізвище дівчинки Марії писалося «Кропивницька» або, попри прізвище матері Павлова, прізвище хлопчика Ігоря писалося «Павлов».

Тариф – 28 євро (довідка оформляється протягом 1 робочого дня), або 56 євро (протягом 5 робочих днів).

Для оформлення набуття дитиною громадянства України за народженням (з отриманням в ГКУ в вашому місті Довідки про реєстрацію особи громадянином України) один з батьків-громадянин України подає такі документи:

Заяву про оформлення набуття дитиною громадянства України за народженням.

- Свідоцтво про народження дитини (документи, видані або вчинені іноземними органами, мають надаватися до закордонної дипломатичної установи засвідченими в установленому законодавством України порядку, тобто легалізованими шляхом проставлення штампу «Апостиль» та із засвідченим перекладом українською мовою) – оригінал та копію.

- Паспорт громадянина України або іншого документа, передбаченого статтею 5 Закону України про громадянство, який підтверджує факт перебування одного з батьків дитини у громадянстві України на момент її народження – оригінал та копію.

- Рішення про оформлення набуття особою громадянства України або про відмову у задоволенні клопотання приймається керівником закордонної дипломатичної установи або його заступником не пізніше ніж у місячний строк з дня надходження документів.

- Рішення про відмову повідомляється заявникові у письмовій формі не пізніше ніж у тижневий строк із дня його прийняття.

- У разі прийняття позитивного рішення, особа реєструється громадянином України та документується довідкою про реєстрацію особи громадянином України, яка у подальшому обов’язково пред’являється при оформленні документів, що підтверджують громадянство України (закордонного паспорта).

Консульський збір за оформлення довідки не стягується.

Довідка про реєстрацію особи громадянином України видається в одному примірнику і лише один раз.

Повторна реєстрація не допускається. У випадку втрати, пошкодження, вилучення тощо вказаного документа, ЗДУ оформлюється довідка на підтвердження факту раніше здійсненої реєстрації, із зазначенням повних вихідних реквізитів попередньої довідки.

Подати документи може один з батьків – громадянин України. Присутність дитини і другого з батьків (іноземця чи громадянина України) не обов’язкові.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • Sofia_Petrenko змінив заголовок на Народження дитини в Італії . Дії батьків з України

Приєднуйтесь до обговорення

Ви можете опублікувати повідомлення зараз, а зареєструватися пізніше. Якщо у вас є акаунт, увійдіть в нього для написання від свого імені.

Гість
Відповісти в темі...

×   Вставлено в вигляді відформатованого тексту.   Вставити у вигляді звичайного тексту

  Дозволено не більше 75 емодзі.

×   Ваше посилання було автоматично вбудоване.   Відобразити як посилання

×   Ваш попередній контент був відновлений.   Очистити редактор

×   Ви не можете вставити зображення безпосередньо. Завантажте або вставте зображення за посиланням.

×
×
  • Створити...